Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dubokdojam

Marketing

šTO JE MARKETING !?!



- Ugledaš sjajnu curu na zabavi, odeš k njoj i kažeš «ja sam veoma bogat», udaj se za me! To je direktni marketing (Direct Marketing)!

- Na zabavi si s grupom prijatelja i vidite sjajnu curu, jedan od tvojih prijatelja, na tvoj zahtjev, ode do nje i kaže joj «on je veoma bogat , udaj se za njega!» To je oglašavanje (Advertising)

- Vidiš sjajnu curu na zabavi, odeš do nje daš joj svoj broj telefona i tražiš njezin.. Slijedeći dan je nazoveš i kažeš «Bog, ja sam veoma bogat, udaj se za me!» To je Telemarketing

- Na zabavi si i vidiš sjajnu curu, ustaneš i popraviš svoju kravatu, odeš do nje i natočiš joj piće, kasnije otvoriš vrata, podigneš torbu, ponudiš vožnju i usput kažeš «ja sam veoma bogat, udaj se za me!» To je odnos s javnošću (Public Relationship)

- Na zabavi si i vidiš sjajnu curu, ona ide prema tebi i kaže «ti si veoma bogat!». To je prepoznavanje brenda (Brand Recognition)

- Ugledaš na zabavi sjajnu curu, odeš k njoj i kažeš «ja sam bogat, udaj se za me!», a ona ti opali šamarčinu. To je povratna informacija kupca (Customer Feedback)


Post je objavljen 19.12.2005. u 08:13 sati.