Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

6. Veliki jesenski otvoreni go-turnir Go-kluba Velika Gorica – 17. 12. 2005.

I prilazi polako jesen kraju. Lišće je već opalo, kao po nekom pravilu. Više nije moglo. Hladni vjetrovi sa sjevera sve su češći. Jesen snenošću najavljuje od nje britkiju zimu. Vremena se mijenjaju.
Mi u klubu pratimo te stalne mijene prirode našeg okružja. Današnjim turnirom ispraćamo jesen. Jesen 2005. Prošla nam je u igri u domeni igre koju igramo. Odigrali smo jedanaest jesenskih vikend-handicap-turnira. Bilo je radosti, ali i tužnih trenutaka. Odrastali smo uz igru uradivši još poneki korak na životnom putu. Tuga zbog izgubljenih partija, mijenjala se radosču pobjedama. Ukazivalo nam to na prolaznost tuge, ali i na to, da sami možemo poraditi na svojoj budućoj sreći. I nije to samo u igri go.
Ovaj turnir se u pravilu igra po mcmahon-sistemu ravnopravnim partijama. Igralo se četiri kola. Vrijeme za razmišljanje je bilo sat po igraču uz byoyomi od 20 sekundi za potez. Komi je bio 6,5 poena. Mjesto igre je bilo, kao i skoro uvijek, Centar za odgoj i obrazovanje u Zagrebačkoj 90. Startali smo nešto poslije devet sati.
Među prvima su stigli mladi Karlovčani: Mihael, Hani i Zdravko. Potom stigoše Zagrepćani, a domaći onako, malo po malo, među poslijednjima.
Pogledajmo završnu tablicu turnira.

1. Bednjanec Zvonko 1. kyu (Velika Gorica), 6 mcm-bodova uz 4 pobjede i sos 18
2. Zrno Daniel 2. kyu (Velika Gorica), 5 mcm-bodova uz 3 pobjede i sos 17(66)
3. Smud Mladen 3. dan (Velika Gorica), 5 mcm-bodova uz 3 pobjede i sos 17(63,5)
4. Sirković Petar 4. kyu (Velika Gorica), 5 mcm-bodova uz 3 pobjede i sos 17(62)
5. Zakanj Matej 8. kyu (Velika Gorica), 4 mcm-boda uz 2 pobjede i sos 18
6. Ugarčina Marko 12. kyu (Velika Gorica), 4 mcm-boda uz 2 pobjede i sos 17
7. Jovičić Robert 11. kyu (Zagreb), 4 mcm-boda uz 2 pobjede i sos 15(65)
8. Štrbac Dino 7. kyu (Velika Gorica), 4 mcm-boda uz 2 pobjede i sos 15(60)
9. Glasnović Mihael 18. kyu (Karlovac), 4 mcm-boda uz 3 pobjede i sos 12
10. Kovačević Damir 13. kyu (Slavonski Brod), 3 mcm-boda uz 1 pobjedu i sos 16
11. Klarić Filip 11. kyu (Velika Gorica), 3 mcm-boda uz 1 pobjedu i sos 14
12. Al Salih Hani 18. kyu (Karlovac), 3 mcm-boda uz 2 pobjede i sos 12,5
13. Primetica Nikola 21. kyu (Zagreb), 3 mcm-boda uz 2 pobjede i sos 9,5
14. Sever Ivica 6. interna kategorija (Velika Gorica), 3 mcm-boda uz 1 bod bez borbe i sos 8
15. Kovačić Zdravko 24. kyu (Karlovac), 2 mcm-boda uz 1 pobjedu i sos 13,5
16. Pavlaković Lovro 25. kyu (Velika Gorica), 2 mcm-boda bez pobjeda i sos 10
17. Galeković Filip 25. kyu (Velika Gorica), 1,5 mcm-boda bez pobjede i sos 9
Novi kyuevi:
11. kyu: Marko Ugarčina
16. kyu: Mihael Glasnović
17. kyu: Hani Al Salih
23. kyu: Zdravko Kovačić
25. kyu: Ivica Sever
Već u prvom kolu je sudar najjačih na turniru. Igraju Mladen i Zvonko. S obzirom na prikazanu formu u poslijednje vrijeme, Mladen je bio veliki favorit. Favorit ne znači i pobjednik. Vidjelo se to i u ovom slučaju. Zvonko je igrao sigurno i čvrsto, a Mladen uz podosta pogrešaka. Bila je to uvjerljiva Zvonkova pobjeda za 23,5 poena. U preostala tri kola Zvonko je pobjedama odpratio redom Daniela, Mateja i na kraju Marka. Kao iznenađenje u tome slijedu je pobjeda protiv Marka Ugarčine na kraju za samo 8,5 poena. Bila je to Zvonkova najtjesnija pobjeda.
Daniel je pokleknuo jedino protiv Zvonka. Pobjedio je Marka, Roberta i Damira i zauzeo drugo mjesto. Uz iste bodove sa Mladenom i Petrom imao je najbolji sos.
Treće mjesto je osvojio Mladen. Nakon poraza od Zvonka je pobjedio Zdravka, Petra i Dinu. Igra mu je bila nekako nesigurna. Nije odavao nekog majstora. A nisu ni ovi oko njega bili za podcjeniti. Napreduje ova velikogorička škvadra u ovoj igri.
Petar se u cjelovitom aranžmanu pojavio nakon duljeg izbivanja. Igra dobro, ali se osjeća da mu fali igra u prstima. Uz nekoliko turnira i to će biti. Pobjedio je Dinu, Mihaela i Mateja. Četvrto mjesto, ali u društvu s Danielom i Mladenom po bodovima, nije neuspjeh.
Od petog do devetog mjesta slijedi grupa sa po dvije pobjede. Predvodi je Matej s najjačim sos-bodovima uz pobjednika Zvonka. Izgubio je od bitno jačih protivnika Zvonka i Petra, a pobjedio slabije Filipa Klarića i Roberta. Zbog takovog rasporeda protivnika nije bilo mogućnosti za napredovanje.
Marko Ugarčina je više iznenadio dobrom igrom nego rezultatom. Već je vrijeme za promjenu kyu-a, a ovime se već prelila čaša. Evo njega na 11. kyuu.
Treba istaknuti tri pobjede Mihaela, najjačeg predstavnika Karlovčana.
Lovro je morao ranije kući i odlazi nakon drugoga kola. Ivici i Filipu je bilo vrijeme za odlazak na bus i morali su kolo prije kraja napustiti turnir.
Sedamnaestoro mlađih i starijih muškaraca odigrali su ovaj turnir. Djevojčica i tinejđerki ovaj puta nije bilo. Ranije smo mislili na sutrašnju nedjelju održati redovno prvenstvo Hrvatske u parovima, ali kako, kada njih nema. I tako sve to ispada kao da je ovo igra za muške. Ne, kužim. Same su se diskvalificirale. Vjerojatno im nije zanimljivo sjediti satima nad pločom s crnim i bijelim kamenčićima. Među njima vjerojatno nema života kakav mladost traži. Ipak nas ima. Vidim da nam je svima ovo zanimljivo. A ja bi opet sve htio razumjeti i svemu sud dati. Stani Mladene, ta nisi ti.....
Tijekom ovih događanja pali su i neformalni dogovori o turniru u Karlovcu. Čak je spomenut i datum 14. 01. 2006. Mjesto igranja se još nezna, ali uskoro će i to biti poznato. I taj bi se prijavio za rating EGF-e.
Slijedeće subote je ovdje u Centru na redu već i 1. Zimski handicap turnir GKVG. Počinje u 10:30. Idemo dalje
Izvjestio bl. Muradenu

Post je objavljen 17.12.2005. u 22:06 sati.