Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/larchtreeparty

Marketing

Admiralova izdaja (u crno uvijena)

The Masque

U ime ovlasti koje mi daje Nebeski otac, moja biološka majka i ovlasti koje sam si sam dao iz čiste bahatosti, te osjećaja dužnosti prema posadi gusarskog plovila (PMS) Lady Anerol, kao i osobne časti; dne 18.12.2005. ljeta gospodnjeg, optužujem admirala flote Sir Pauss McGrawa za kolaboraciju s neprijateljem, špijunažu, izdaju, uništavanje brodskog inventara i krađu brodske imovine.
Admiral Pauss se optužuje na osnovi Članaka III, IV i X Gusarskog zakona.
Dokazi koji upućuju na tajno dogovaranje i spletkarenje admirala Sir Paussa (u daljnjem tekstu Jude) s drugim posadama su, prema mojem stručnom mišljenju, nepobitni i neporecivi, i bit će izneseni pred časničko osoblje u najkraćem dopustivom roku.
Admiral se pod krinkom prijatelja i patrona posade broda PMS Lady Anerol drznuo klevetati istu i pritom iskorištavati naklonost i društveni status kapetana ovog plovila kako bi u tajnosti promovirao ciljeve drugih brodica i drugih posada na štetu svoje, tj. naše.
Slobodan pristup na brod omogućio mu je stalan kontakt sa svim našim službenim i privatnim dokumentima kao i uvid u stanje među posadom, a kojeg je onda dojavljivao neprijatelju. Osujećen je i njegov pokušaj dovođenja neprijatelja na brod bez znanja kapetana. Neprijatelj je tada - nesmetano, pod protekcijom admirala sumnja se, trebao sakupiti vitalne informacije o stanju našeg broda, a koje bi efektivno iskoristio protiv nas. Do susreta, Božjom providnošću, nikada nije došlo, ali to isključivo iz tehničkih razloga, što ne umanjuje težinu same namjere i konspiraciju da se takva izdajnička akcija izvede. Također, dokazi koji su mi dostupni upućuju na to da je admiral Pauss aktivno sudjelovao u napadu na PMS Lady Anerol, dne 03.07.2005. ljeta gospodnjeg, davajući neprijatelju pristup na brod u trenutku nepažnje inače vrlo vrijedne i oprezne posade. Posada je tako bila ismijana i uvrijeđena, a čitav nemili događaj uspješno zataškan. Osim navedenoga, admiral Pauss osumnjičen je za uništavanje brodske imovine u obliku tave od mnogohrđajućeg čelika koja je pripadala Posadi, a kojom se služio brodski kuhar Quicksilva' za pripremanje napoja (u daljnjem tekstu 'hrane'). Barbarsko iživljavanje nad nedužnim kuhinjskim inventarom dogodilo se dne 21.05.2005. ljeta gospodnjeg, prema brodskom dnevniku. Treba spomenuti i već dokazani akt krađe brodske zalihe alkohola od strane admirala Paussa. Naime, na prvom 'Motörhead Partei' tulumu dne 21.05.2005. ljeta gospodnjeg, dotični je admiral otuđio sasvim dobru bocu Balića bez znanja ostatka posade kako bi ju samostalno iskapio. Sve gore napisano ima poslužiti kao fundament parnice* Posada vs. Admiral Pauss McGraw.


*riječ parnica nema veze s parenjem



***

Optužbe su mnogo teške, admiral je mnogo pizda. Zato, kao jedan plemić drugome, namjeravam biti neuobičajeno milostiv te ću, ukoliko bude optužen, Sir Paussu dosuditi blažu kaznu od one koju zaslužuje prema svojim nedjelima. Dakle...
Ovlastima koje mi daje Gusarski zakon, admirala bojnog/trgovačkog (-na malo) broda (PMS) Lady Anerol, Sir Paussa McGrawa, optužujumo za špijunažu, krađu i uništavanje brodske imovine, kolaboraciju s neprijateljem i izdaju Guzice, ukoliko se ne dokaže suprotno. Kao Admiralovu kaznu predlažem 'Crni krug' (Prama metodi tzv. 'Krugovanja') - dakle trostruko strijeljanje harpunom klase 'Buccaneer's Buddy 2000' i nečastan otpust s broda (ne nužno tim redoslijedom). Admiral se ima pravo braniti pred časničkim osobljem, tj. Prijekim sudom koji će biti sastavljen od sljedećih lica:

Captain Sir Black Adder, predsjedavajući suda
1st Liutenant Drunkenbastard, savjetnik predsjedavajućega suda
2nd Liutenant Snjeguljica Kiddo, savjetnica predsjedavajućega suda
Tomo Nišlija, sudski zapisničar

Ostatak posade čini porotnike i njihova će biti zadnja u određivanju admiralove kazne ili oslobađanju od iste:

Boatswain Yarr'nturi, sudski porotnik
Gunner Biz'zare McTrigger, sudski porotnik
Quartermaster Red Sale, sudski porotnik (ponekad neuračunljiv)
Chef Johhny Quicksilver, sudski porotnik
Mate Rodjo Whigger, sudski porotnik

Podsjećam posadu da će implikacije negativne osude, ukoliko do nje dođe, uzrokovati otcjepljivanje posade PMS Lady Anerol od Krunskog admiraliteta i bilo kakve više vlasti do one kapetanske. Predstoji nam rat za obranu broda. Pripremite se za najgore prijatelji, od danas vlada OPSADNO STANJE na brodu. The Captain has spoken and it is so!

Suđenje će se održati u petak 22.12.2005. u vrijeme odvijanja GSS-a. Presuda će biti donesena u prisutnosti ili odsutnosti admirala.
Admiralu iskreno predlažem da se pred prijekim sudom pojavi kao muškarac, a ne kakva pička ili nedajbože peder i da se časno i dostojanstveno suoči s optužbama.


PS: Treba nam pravnik na brodu za sastavljanje ovakvih stari. Ukoliko postoji netko tko se smatra iole kompetentnim za ovaj težak i, let's face it, opasan posao (ne trpimo fiškale), neka se slobodno javi. Hvala.


Cpt. Black Adder
God save the Ass




Post je objavljen 18.12.2005. u 23:58 sati.