Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Ovaj puta bijeli igra prvi (go-problem broj. 78.)

Ovaj je problem nekako sličan onom od prošli puta. Ovaj obrnuti 'L', na doljnjem rubu ploče, je ko i prošli petak, ali je tamo bio boje bijele, a igrao je crni. Sada je takav boje crne, a igra bijeli. To je isto, ali su boje obrnute. Tu je i slovo 'T' i to crno kao i prošli puta, samo što je sada izvrnuto. Reklo bi se za oko slično, ali malo zmešano.
Ono što je ovdje bitno za uočiti su bijeli kamenčići: J2-J3-K3-K4-K5-K6. U okruženju su crnih kamenčića. Šanse za opstojnost na očigled nemaju, jer nema mjesta za 'dva oka'. No, nemojmo odmah ni ne pogledati tu temu. Budimo slobodni pomisliti, da bijeli ipak nešto može. Što? Na vama je da pronađete na što se može igrati i kako.
Zanimacija je pripremljena, a sada brza predvikendska obavijest.

Sutra u subotu 17. 12. je 6. Veliki jesenski otvoreni go-turnir Go-kluba Velika Gorica u Velikoj Gorici u Centru u Zagrebačkoj 90. Početak je u 09:00. Boduje se za EGF-rating. Igraju se 4 kola. Vrijeme za razmišljanje je 60 minuta po igraču uz byoyomi od 20 sekundi za potez. Sve partije su ravnopravne uz komi 6,5 poena. Sistem odabira parova i izračuna redoslijeda je mcmahon, a ako će biti manje natjecatelja švicarski. Startna vremena kola turnira će biti prilagođena brzini završavanja prethodnih. Pristupnine nema, ali tako niti materijalnih nagrada.
Mislim da sam sve u vezi turnira napisal.
Neka vikend dođe! Djelatnik uz konopce povlaći iste i zastor se diže. Ovdje još nema mašina za to, a ovako je i romantičnije. Naročito spomenutom djelatniku :))). Vikend nespremno maše rukom prema dolje i poluglasno prema djelatniku: 'Ne još, ne još. To je za sutra.' Gledam ja taj vikend i mislim si: 'Ma govori ti što hoćeš. Sutra mene nema uz comp. Ja ću ovo sve odmah sada, dok još mogu. Ma dogovaraj se ti sa djelatnikom što hoćeš. Ja sam svoje odradio. Ajd žurim.'
E, još i pozdrav. Skoro zaboravih! bl. Muradenu

Post je objavljen 16.12.2005. u 14:14 sati.