Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

14. turnir go-sekcije 'Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica' – 15. 12. 2005.

'Adile, možeš mi malo posuditi naočale?'
'Mogu, ako će vam biti dobre.'
Probam i vidim dobro. Razlika je prema mojima zanemarujuća. 'Hoćeš li ti moći neko vrijeme bez njih igrati?'
'Ma nema problema.'
I tako je krenulo sve u najboljem redu. Već je vani Filip uzeo vrečicu s kamenčićima od mene i požurio naprijed. Odmah se prihvatio pripremanja za igru. Ja ne trebam sudjelovati u tome. Filip sve zna.
Upisao sam zainteresirane u rokovnik i mogli smo krenuti. Ana je prijavila i Marinu, ali nje nije bilo na prvome kolu, pa joj je pisano dva boda bez borbe.
Prije starta je stigla i teta Marina. Vidje ona da imam problema, a ja sam joj i ispričao štoriju o cvikerima. Kaže: 'Evo ti moje, a ti ove vrati Adilu.', i izvadi ih iz torbe. Bile su mi OK. Malo su prejake, a ja ih stvih onako na nos ispod očiju. Kada trebam gledati u rokovnik samo spustim pogled. Super!
Pogledajmo sada rezultate današnjih nadmetanja. Igralo se atari-go na 9x9.

Adil Karupović 22. kyu, 12 bodova i sos 58
1. Marina Šimag 7. interna kategorija, 11 bodova i sos 52
Adnen Karupović 25. kyu, 9 bodova i sos 61
2. Predrag Nišević 7. interna kategorija, 9 bodova i sos 57
Ivica Sever 5. interna kategorija, 9 bodova i sos 45
3. Jakov Sudar 7. interna kategorija, 8 bodova i sos 60
4. Fabijan Budek 6. interna kategorija, 7 bodova i sos 49
5. Ana Pavleković 7. interna kategorija, 7 bodova i sos 47
Filip Galeković 25. kyu, 7 bodova i sos 40
6. Tomislav Gegeš 3. interna kategorija, 7 bodova i sos 34
7. Monika Riđanec 25. kyu, 5 bodova i sos 55
8. Jasmin Zendeli 4. interna kategorija, 5 bodova i sos 42
9. Damir Horvat 2. interna kategorija, 2 boda i sos 38
Nove kategorije: 6. interna kategorija: Ivica Sever
Da je Adil prvi to i nije neka vijest, ali da se dva puta ozbiljno naljutio i čak rekao da više neće igrati go, već je. Prvi puta kada se njegov brat Adil naljutio izgubivši od njega obje partije. Bilo mu je to nekako ponižavajuće, da se brat tako odnosi pšrema njegovoj pobjedi. Smirili se obojica. Slična su narav, pa vrijedi lagano uvjeravanje. Drgi je puta bilo porazno. Pobjedio ga Predrag u obje partije. 'Više nikada neću igrati go', kaže Adil. Znam da je to samo opis trenutnog raspoloženja, pa ga pustim i tek nabacim: 'Pobjedio te. To je športski. Priznaj poraz.' Skockao se on brzo i nastavio s igrom. I bio je na kraju prvi.
Marina je sakupljala pobjede. Poklekla je na startu od Adila, ali je dalje išlo sve OK, osim.... Izgubila je jednu od Adnena, brata Adilova. Time je Adnen izbavio brata nakon poraza od Predraga i otvorio mu put pobjede na turniru. Bratski! Marina bijaše druga, a ujedno prva među štičenicima Centra.
Adnen, Predrag i Ivica su na kraju dva boda iza Marine. Adnen ima najbolji sos i ima treće mjesto. Predrag je četvrti, a tako i drugi među Centrašima. Ivica je peti, ali on je tek nekadašnji Centraš, a sada ovdje igra kao vanjski.
Tek na šestom mjestu je trećeplasirani Centraš. To je Jakov Sudar s osam bodova. Spominjem odvojeno štičenike Centra, jer oni međusobnim redoslijedom dijele diplome za prva tri mjesta. Na taj način im nitko izvana ne može odnijeti njihove tri diplome. Ovaj puta su među prvih takovih troje čak tri vanjska.
Danas je opet Damir izigrao bez pobjede. Jedine bodove je dobio kada nije imao protivnika zbog neparnog broja natjecatelja. Svejedno mu je bilo zanimljivo.
Odigrali smo sedam kola. Bilo je zanimljivo i radno. I dok sam se bavio izračunavanjem tablice, Filip je sve pokupio i spremio u vrečice. Zbrajajući sos-bodove, a to sve radim 'pješice' stane uz mene Predrag i izgovara mi brojeve bez veze. Opomenem ga i kažem mu da me ometa i krenem ponovo. Kad on opet i ja ga opet opomenem. Njemu to bila lijepa igra, pa mu rekoh da se udalji. Sada nastupa Jakov. Uzima sve diplome i odnosi ih. Kažem mu da mi ih vrati, ali me to prekide. Ne mari Jakov. Imati diplome i to hrpu njih u rukama: 'Vauuuu.'. Vidim ne mogu ja ovo zbrojiti i obavještavam djecu. 'Diplome će biti drugi puta, jer ne mogu izračunati redoslijed. Ometali su me Predrag i Jakov.' Ostavih ja tako njima nešto za razmišljanje. A diplome? Pa, biti će drugi puta.
Obavjestio sam djecu za subotnji turnir. Očekujem bar nekoliko njih.
Do slijedećeg četvrtka ovdje bl.Muradenu


Post je objavljen 16.12.2005. u 13:06 sati.