Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/h3llbent

Marketing

dijalog sa zidom iliti jetra u bunaru

Pusica!! cmok, cmok cmok!!

Prije nego što pređem na temu, moram spomenti da mi se danas desila katastrofa. Naime, kreteni koji kontroliraju tijek informacija u moje domačinstvo (čitaj: kabelska televizija) odlučila mi je promjeniti sve jebene programe, tako da više ni ne znam što imam, a što nemam. Pa sada tako hvatam Z1, RT Srbije, neki bosanski kanal... Ali to nije spomenuta katastrofa.

Dok sam surfao netom, pustim TV da svira u daljini da ubije ovu smrtonosnu tišinu u stanu. Kada počne treštiti glas:

"Tko je ta, Sexy Chica,
Ako pitaš, ona mi se sviđa..."


Zatim krv iz nosa, iskočile vene, čubanje kose... sve tipične pojave vezane uz visoki krvni tlak. Ali to je samo prije nego što sam pogledao spot te iste pjesme.

Pjevač se zove Deen. Iz Bih je. Treba ga strijeljati. Majke mi, ja idem u Sarajevo samo da ga nađem i dobro prebijem kao pečku.

Dok pjesma sustavno oglupljuje, Deen truje moj vid neviđenim kičom i sunčanim naočalima zbog kojeg izgleda kao hibrid muhe i tovara. I uz to dodajmo silikonske grudi, odjeća zbog koje cure izgledaju kao prometni policajci (naime, svijetle u mraku) i on se prsi s majicom na McDonalds. Da, McDonalds.

Jebote.

Toliko je iritantan da mu se čak smijati ne mogu. Ako je tko zainteresiran za put u sarajevo, nek mi se javi.

_________________________________


Ne može se od njega pobjeći. On će se pojaviti ispod svakog kamena. Iza svakog zastora. Njegov miris je u zraku. Njegov glas u svakom kokotanju ptica. I ne, ne radi se o Đizesu.

Ne znam ja, ali meni se čini kao da su komunisti ubili krivog Andriju Hembranga!

Naime, ako je vaše prebivalište iza večeg kamena zadnjih par dana, onda ne znate da je naš Andro krenuo u križarski rat! I to protiv najveće opasnosti koja prijeti Hrvatskoj državi. Nije siromaštvo. Nije populizam. Nije čak ni primitivizam.

On ratuje protiv činjenica.

Naravno, Latinica prošlog ponedjeljka koja se bavila pitanjem Tuđmanove ostavštine je bila pristrana i to malo preagresivno, ali ne pretjerano više od prosjeka. Ali zato Andrija, kojemu ne smeta da glavnu emisiju javnog foruma u 'Rvatskoj vodi aktivna članica HDZ-a (pusica Hloverka!), očito smeta kada se netko usudi prigovoriti protiv samih temelja na kojima počiva njegova stranka.

Između tih temelja, naravno, mjesto zauzima i stvaranje hrvatske države. Ali to stvaranje podrazumijeva ekstramna ksenofobičnost kojim su nas pumpali do 2000., podrazumijeva i stvaranje 200 najprivilegiranijih obitelji koji su trebali koriji sudbine, nama malim ljudima. To podrazumijeva i upletanost s jednim drugim ratom, koji samo po sebi nije bilo neopravdano, već s namjerom podjele jedne suverene države na sfere interesa. I to između Hrvatske i države kojima je vladao autoritativni diktator (od kojeg naš Franjo nije bio daleko). To podrazumijeva i brojne nestanke građana koji su imali kriva krvna zrnca, iako ti građani su često odlučili ostati u Hrvatskoj i prigrliti njen ustavni poredak. To podrazumijeva i brojne ustašoidne istupe ljude istih ustašoidnih orijentacija koji su bili, surprise, surprise, itekako bliski "ocu domovine". Lista ide u beskonačnost.

Što je ovdje čudno jest to da se HDZ usudio prigovoriti financijskom financiranju HRT-a. Nemojmo zaboraviti da do prije 5 godina, HTV bi propao da nije bilo novca iz državnog proračuna (godišnji gubici od 40 mil. kn.), a danas funkcionira sa pozamašnim dobitkom, dok država, točnije ministarstvo koje je on vodio je toliko trošio novac na nepotističke hirova da je počelo ličiti na Ministarstvo Smiješnih Hodova iz istoimenog skeča Monty Pythona.

Prigovaraju HTV-u za pristranost, dok u isto vrijeme, dok je na čelu stanovite institucije bio HDZovski pizdolizac Obrad Kosovac (koji današ uređuje TV kalendar) za vrijeme izbora u udarnim terminima emitiralo "emisija pod posebnim pokroviteljstvom" u kojem su prikazivali krezubu HDZovu biračku masu na skupovima kako kliče u čast ustaškim koljačima. Naravno, ovo je bilo kršenje izbornog zakona, u kojemu se politička propaganda morala emitirati u obliku kratkih spotova za vrijeme pauze koji su bili posebno isticani kao politički blokovi.

Naravo, tu pribrojima napad na ženu Ivice "govorna mana" Račana za nešto što nije uopće bilo u okvirima Hrvatske. I to, (iznenađenje!), dan nakon što je uhićen Gotovina.

Ako su to prave vrijednosti HDZa, na što je Denis Latin pokušao ukazati, onda sam ja za, kako Anđo kaže, povratak patriotizma na televiziju.

Pod uvjetom da je ta televizija RT Kazakhstan ili RT Mozambiqua.

Later...

Post je objavljen 16.12.2005. u 03:25 sati.