Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Kvalifikacijski meč za Svijatsko amatersko prvenstvo u Gou

Dana 14. prosinca je odigrana u prostorima Hrvatske igo udruge druga partija kvalifikacijskog meča za Svijetsko amatersko prvenstvo u Gou između prvaka Hrvatske Zorana Mutabžije 5. dan iz Zagreba i doprvaka Hrvatske Mladena Smuda 3. dan iz Velike Gorice. Meč se igra do dvije dobijene partije. U ovoj parrtiji crne kamenčiće je imao Zoran Mutabžija. Nakon prve partije vodio je Mladen Smud.
Današnjoj partiji unazočio se, kao zapisničar, Daniel Zrno, pa tako postoji i zapis ove partije. Početak partije je bio u 16:15. Vrijeme za razmišljanje je bilo 75 minuta po igraču uz byoyomi od 15 kamenova za 10 minuta.
Nakon prvih poteza, koji su nosioci strateških ideja igrača, bijeli nastoji uhvatiti veći interes u centru ploče. Crni istovremeno ovladava prostorom uz jednu stranicu. Dolazi do sukoba u sredini ploče, što je i za očekivati, jer sredina mora imati sigurnost sa sve četiri strane. Bijeli u tim okršajima uspijeva uhvati šest crnih kamenčića, ali crni usmjerava napad na jednu veću bijelu skupinu. Bijeli uspijeva osigurati opstojnost te skupine. Veliki centar bijeloga se tako prilično usitnio. Slijedi završnica i podjela mogućih poena. Partija završava pobjedom Mladena Smuda za 5,5 poena. Reklo bi se unutar komija.
Image Hosted by ImageShack.us
Konačni rezultat meča je Mladen Smud - Zoran Mutabžija 2:0 . Tako je dobiven predstavnik Hrvatske na Svijetskom prvenstvu u Japanu 2006. To je Mladen Smud iz Velike Gorice.
Izvjestio bl. Muradenu



Post je objavljen 14.12.2005. u 18:04 sati.