Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/poremecheny

Marketing

..... NAFTA I OKOLIŠ!!!!!...

...nafta... kameno ili sirovo zemno ulje. je smeđe zeleni ili smeđecrno obojena tekućina
nalazimo ju u sedimentalnim slojevima zemlje ili
rijetko u metamorfnim i magnetskim stijenama.
postje više teorija o nastanku nafte:organska, anorganska i organsko-anorganska teorija.
no one nisu bitne....
zaađenje naftom moze imati posredan ili neposredan utjecaj
* u fazi istrazivanja leista i o njenon eksploataciji (kvar na bušotinama,sabirnom susatvu; mze doči i do eksplozije i požara)
*pri tansportu( tankera ili cisterne)
*u tijelu prerade
* u tijeku potrošnje
... proljevanje nafte tjekom njenog prijevoza ili postrojenja zbog lošeg rukovođenja uvijek onečiscuju MORSKE ILI KOPNENE POVRŠINE.
takvi slucajevi onečiscenja naftom u vodenoj bilo morskoj ili u slatkovodnim vodama , uzrukuje EKOLOŠKU KATASTROFU

........ OSJETLJIVOST MORSKOG EKO SUSTAVA...

morski okolič čine kompleksno povezane biljnih i zivotinjskih vrsta i negovog prirodnog okoliša.
steta nanjeta na morski okoliš cesto dovodi do stradavanja jednog ili više vrsta u prehrambenom lancu.
sto zatim sve lancano dovodi do stradavanja vrsta na samom vrhu hranidbenog lanca...( to mogu biti, ribe i ostale morske zivotinje.stradavaju i price koje se hrane morskih plodovima... ko sto su npr. ribe )
osim sto mehanički unistavaju zivotinju u moru i u samomokruzenju mora ponajviše unistava mikroorganizme.visestruko i negativno djeluje na zivot u vodi .procjenjeno je da u svjetska mora godisnje dospijeva oko 2,3 miljuna tona nafte i njezinih derivata.iako su tankerski incidenti najpoznatiji oni prdstavaju tek mali postotak zagađivanja okoliša naftom.

no neda i se više o tome filozifirat.. ima toga još, no kome se da pisat, ovaj post sam napisal azto sto sam neki dan vidjela neke uginule i stradale zivotinje uprafo zbog te glupe nate, ioako nisu samo tankeri krivi za te ekolške nesreče.. največi krivac je ČOVIJEK. mi zagadjujemo okoliš voznjom autiju, motora i tih svih ostalih sranja. pretpostavljam da se nitko od vas nije upitao kako ce biti kad nestane nafte?
uglavnom , mozemo se nadati još vecim ekološkim katastrofama... zbog nas ljudi nestaje sve sto je nakada bilo ko u raju. smog...nafta.... sve oko nas postaje zagađeno.. ruse se stabla, ugibaju zivotinje.... još čemo i mi izumrijet nasom krivicom(lol) . a ne fakat ono... prije je bilo puno bolje, di god si doso bio je sviejz zrak a sadkurac, sad nam se pluca taloze otrovnim plinovima zbog avtiju , svakakvim tvornicama.... i ostalim sranjem ... to samo dokazuje kako je covijek glup i kako je on glavni krivac za sve sto se trenutno događa u svjetu... onaj ko je naso naftu je viko ok sreče i bio pun para , nije ga bilo briga za ostalo.. ko bi znao da ce ta nafta sve nas sjebat jednog dana... da nije bilo nafte nebi stvorili avte. a tvornice..... tvornice bi trebale biti na nekim otocima, a ne tak blizu civilizacije jeote.. to je sve katastrofa...... ja volim zivotinje i jebe mi se ke ih neko nevoli.. svako ima pravo na svoje misljenje i svoje ukuse, no doro ... očem reč. da nasom krivicom nedizne zivotinje ugibaju .... krepat cemo i mi jednog dana... još nismo svjesni ni kaj nas sve ceka.. a i ono nekima je to .. ono " boli me kurac" - za ostalo, sta cu se ja time zanemarivat bitno da ja iam para i te brije.... nitko se nepita za zdraflje. i onda se mi cudimo ke smo svako malo bolesni... no ok..... neda mi se sad tu filozifirat jer cem se nazivcirat zbg neduznih zivina koje stradafaju zbog te glupe nafte.. huh mah nema beda...

evo vam par slika...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

potonuče tankera.....

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Post je objavljen 12.12.2005. u 15:58 sati.