Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

3. Toyota & Denso European Go Oza

Europska kvalifikacija za Svijetski Go Oza Cup. Igra se u Amsterdamu od 09. do 12. veljače 2006. u Europsko Go Culturnom Centru.
Sudjeluju svi europski igrači 4. dan i jači uz EGF-rating 2350 i jači na dan 06. listonada 2005. Također i svaka nacionalna članica Europske Go Federacije ima po jednog predstavnika na ovom najjačem europskom go natjecanju. Tim kriterijem i Hrvatska ima mjesto za jednog predstavnika.
Jedini naš predstavnika s jačim rating-om od 2350 je Zoran Mutabžija, ali on nema mogućnosti igrati zbog osobnih razloga, pa se za nas primjenjuje slijedeći kriterij jednog predstavnika i nešto nižeg ratinga.
Odlučeno je da Hrvatsku predstavlja na ovom natjecanju doprvak Hrvatske Mladen Smud. Rok za prijave je bio 11. prosinac i prijava je izvršena 09. prosinca.
Četiri kvalifikacijska kola će se održati u prva dva dana natjecanja na kojem će biti 72 natjecatelja. Svi natjecatelji sa 4 i 3 pobjede idu u završnicu, a ostali igraju na tzv. Family Event u preostala dva dana vikenda 11. i 12. veljače.
Završnica će se igrati u tri skupine i tri pobjednika skupina će se kvalificirati za završnicu World Go Oza u Japanu.
Ovo je najjače europsko go-natjecanje. Za našeg predstvanika će to biti prigoda za nekoliko jakih partija. Nije realno očekivati neki veći uspjeh, ali šansa je tu. Go je pored umjetnosti i šport, a športski gledano to je šansa.
bl. Muradenu


Post je objavljen 12.12.2005. u 11:21 sati.