Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/punkrockmetal1

Marketing

Rapperi u Nba-u

Definitivno najpoznatiji rapper u NBA krugovima jest Shaquille O'Neal. Simpatični centar Lakersa s pjevačkom karijerom počeo je još "davne" 1993. godine, kada je izdao rapp album "Shaq Diesel" (prodan u gotovo milijun kopija). Njegov drugi album iz 1998. godine "Respect" doživio je, međutim, fijasko, završivši s prodajom na skromnih sto tisuća primjeraka. Bez obzira na to, "Mali ratnik" iz Hollywooda aktivan je u nastupima izvan košarkaške sezone, a posebno upečatljiv bio je njegov koncert u Los Angelesu na proslavi ovogodišnjeg naslova prvaka.

Još jedna velika zvijezda NBA lige "bacila" se u "pjevačke vode". Allen Iverson odlučio se također za "rappanje", ali u nešto ekstremnijoj verziji od Shaquillea O'Neala. Album "Non-Fiction", izdan u veljači 2001. godine, nije imao nekog posebnog uspjeha, ali je zato jedan single s tog CD-a podigao veliku prašinu u američkoj javnosti. "40 Bars" naziv je hard core rappa, koji je dugo bio okružen kontroverzama. Riječi pjesme, naime, mnoge su društvene zajednice Amerike, od gay i lesbian pokreta do Udruge za zaštitu ljudskih prava, shvatile na krajnje uvredljiv način, organiziravši protestni skup u Philadelphiji uoči početka sezone. Iverson je bio prisiljen izdati priopćenje u kojem se ispričao, istaknuvši kako mu "nije bila namjera nikoga uvrijediti", te da on "nikako ne podržava antisocijalno ponašanje istaknuto u pjesmi". Sve se, mđutim, završilo s puno galame, koja je samo pomogla u prodaji CD-a.

"Izlet" u glazbi pokušao je i drugi član Dream Tema iz Hollywooda - Kobe Bryant. Njegov single iz 2000. godine pod nazivom "K.O.B.E.", međutim, loše je kotirao u rapp krugovima i planirani album odgođen je na neka "sretnija" vremena.



Post je objavljen 11.12.2005. u 11:57 sati.