Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/punkrockmetal1

Marketing

Ukoliko je Shaquille O'Neal glumac koji je "zalutao" među koševe, onda je Allen Iverson defintivno pripadnik bande koji je pukim slučajem završio u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu. Uz cijeli niz sukoba sa zakonom, posjedovanje marihuane, te masovne tučnjave, bek Philadelphije najviše je prašine podigao uhićenjem zbog posjedovanja vatrenog oružja. Tijekom rutinske kontrole prometa 1997. godine u automobilu MVP-a lige, uz dva "jointa", pronađen je pištolj kalibra 0.45. "The Answer" je, naravno, na sebe odmah navukao tužbu nadležnih organa.

Profesionalni sportaši u Americi kroz tetovaže su pronašli odličan način izražavanja svojih stajališta. Učinili su ih vidljivim, društveno prihvatljivim i poželjnim za ostalo pučanstvo. Prije desetak godina jedino su boksači i hrvači ponosno isticali crteže na svom tijelu. Danas su tatoos prisutne svugdje. Prema istraživanju iz 1997. godine, u koje su bili uključeni igrači iz 29 NBA momčadi, 35 % svih igrača unutar najjače košarkaške lige na svijetu imaju tetovaže. Podatak koji sam za sebe dovoljno govori.

Trenutačno možda najeksponiraniji NBA igrač Allen Iverson na svojem tijelu ima dvadeset "crteža". Svaki od njih predstavlja nešto u što Iverson vjeruje, nešto što je doživio u vlastitom životu, nešto do čega mu je stalo ili neku poruku koju želi uputiti svijetu. Od skrivene tetovaže na prsima, preko mnogih na rukama, Allen Iverson skupio ih je točno dvadeset, a gotovo sve su ispisane na kineskom ili sanskritu. Jednu jedinu imao je tijekom studiranja na Georgetownu, sedam ih je dodao tijekom treće godine igranja za Sixerse, a ostatak je "nacrtao" između 1999. i 2000. godine. Kako to, međutim, izgleda u stvarnost:



Post je objavljen 11.12.2005. u 11:24 sati.