Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/negativni

Marketing

The Beyond (1981)

(r: Lucio Fulci, orginalni naslov: E tu vivrai nel terrore - L'aldilŕ)

Ima jedna knjiga u kojoj piše o sedam kapija pakla (ne jedna, ne tri nego SEDAM! -očito je tamo prometnije nego kod svetog Petra!:-), neki slikar u nekom hotelu nacrta tako ružnu sliku da mještani (Louisiane, 1927.) tako popizde da ga razapnu na podrumski zid i "okreče", da ne bi on sa svojom ružnom slikom otvorio koju od tih SEDAM kapija pakla, ali eto zajeba! jer oni upravo tim svojim postupkom naprave suprotno (valjda!), te se ispod hotela otvori... - kapija pakla!! (ili njih više!)
Onda je 1981. neki par je kupio ruševinu od hotela i hoće ga obnovit.
A kad ono pizdarije odmah u startu! Vodoinstalater "slučajno" u podrumu pročačka neku rupu i -BEM!- zombi mu iskopa oko, te ga i ubije. Onda malo praznog hoda, dođe slijepa djevojka koja "zna sve o tom hotelu" i tako, a tip što je kupio hotel ode u (valjda) knjižnicu, tamo na visokim ljestvama čita neku ogromnu knjigu s nacrtom hotela, odjednom lupi grom i on padne na glavu! A onda ga dokrajče neki pauci - jedan pravi a ostali plastični s pijace. Naravno da mu i oko iskopaju (ima ukupno tri vađenja očne jabučice!). Dok on izvaljen leži i čeka da ga pauci dokrajče, njegova žena se šmuca s nekim doktorom (upoznali su se kad je on došao "liječiti" jednog radnika koji je isto najebo zbog ukletog hotela), s njim dođe u bolnicu, tamo neki zombiji sporiji od puža ih mrko gledaju i pužu prema njima!

Image Hosted by ImageShack.us

Doktor brzo skuži (ipak je doktor!) da zombije treba u glavu (pokupio je i pištolj usput), kasnije to opet zaboravi pa bezveze potroši sve metke, ali srećom po njih zombiji su spori pa on i cura uspiju pobjeći, ali pobjegnu u - podrum! Logično.
A onda -TWIST!-to nije podrum bolnice nego... podrum hotela a onda opet-TWIST!-svuda oko njih je prizor sa slike onog slikara kojeg su razapeli i okrečili na početku, pakao valjda - (vidi sliku) - neka pustoš i par leševa mjestimično, a di god se okrenu ono ista slika! Iiii... KRAJ!

Image Hosted by ImageShack.us

Ima par lijepih kadrova i poteza kamerom, glazba je dobra, ali se stalno ista tema ponavlja, a u nekim scenama je totalno neprikladna! I još tih par simpatičnih krvavih scena - đeki/inspektor rex mi je bio najbolji!
Pa eto - jedva 3/10.



Post je objavljen 10.12.2005. u 20:57 sati.