Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

11. Jesenski otvoreni go-turnir Go-kluba 'Velika Gorica' – 10. 12. 2005.

Većina od današnjih natjecatelja na turniru je stigla dosta ranije. Izgledalo je tako da će nas biti dosta više, ali ne. Uz nekoliko izuzetaka zbog drugih obveza tu je većina onih koji redovno dolaze.
Odigrali smo pet kola po švicarskom sistemu. Vrijeme za razmišljanje 30 minuta po igraču i byoyomi od 15 sekundi za potez. Komi u ravnopravnim partijama je bio 6,5 poena. Partije su bile handicap po razlici u kategoriji umanjenoj za 2. Igralo se u 'Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica' u Zagrebačkoj 90.
Idemo uobičajenim redom, pa pogledajmo prvo konačni redoslijed.

1. Matej Zakanj 8. kyu (Velika Gorica), 5 bodova i sos 14
2. Mladen Smud 3. dan (Velika Gorica), 4 boda i sos 14
3. Siniša Zadjelović 10. kyu (Velika Gorica), 3 boda i sos 15
4. Robert Jovičić 11. kyu (Zagreb), 3 boda i sos 13
5. Marko Ugarčina 12. kyu (Velika Gorica), 2 boda i sos 14(63)
6. Matej Perković 18. kyu (Velika Gorica), 2 boda i sos 14(55)
7. Filip Klarić 11. kyu (Velika Gorica), 2 boda i sos 11
8. Nikola Primetica 21. kyu (Zagreb), 1 bod i sos 10
9. Filip Galeković 25. kyu (Velika Gorica), 1 bod i sos 6
Nema novih napredovanja u kategorijama.
I opet je Matej protutnjao pobjedivši sve protivnike. Činio je to čak vrlo uvjerljivo. Prvu je, protiv imenjaka Perkovića, dobio za 74,5 poena, a sve ostale predajama. Igrao sam i ja s njime i vidio da je među nama osam prednosti previše. Oćito igra jače od svoga 8. kyua, ali sve kategorije ispod 10. kyua se u Go-klubu 'Velika Gorica' osvajaju prema EGF-rating listi. Matej nema česte izlaske na turnire koji se za to boduju. U klubu nemamo sredstava za češće izlaske na jake turniure u susjedstvu.
Danas je Mladen bio uspješniji nego prošle subote. Izgubio je jedino protiv pobjednika turnira. Jedina relativno tijesna pobjeda mu je bila u prvom kolu protiv Filipa Klarića za 13,5 poena.
Siniša rijetko dolazi od kada se zaposlio. Nije baš nešto pao u formi. Izgubio je jedino od prve dvojice i zauzeo treće mjesto. Najtijesnija pobjeda mu je bila za 12,5 poena protiv Robija.
Robi je u drugom kolu Siniši srušio veliku grupu i kada je izgledalo da će to ići prema pobjedi, Siniša mu je preokrenuo poziciju i pobjedio ga. Bio je Robi na kraju četvrti na turniru.
Marko je, nakon poraza od Robija za 54,5 poena, pobjedio u drugom Filipa Klarića i izgledalo je kao da kreće Markova serija. Pobjedio je još Nikolu, ali nažalost, gubi preostale partije protiv Siniše i Mateja Zakanja. Ustvari se puno bolji rezultat s njima nije ni očekivao i Marko je na kraju peti.
Matej Perković je pobjedio što se očekivalo, a od jačih je izgubio. Šesto mu je mjesto danas bio doseg.
Filip Klarić je danas bio žrtva svoje brzine. Problem je to koji on za sada ne uspijeva riješiti. Vuče ga nešto na brzo odgovaranje, pa pri tome čini mnoge greške. Nikakovi savjeti za sada ne padaju kod njega na plodno tlo. Filipe najvažnije je sada da usporiš igru, ako ti je do rezultata. Nisu ovo brzopotezni turniri.
Nikola se danas naigrao. Rezultata pobjedama nije bilo.
Filip Galeković je stigao na treće kolo. Igrao je samo dvije partije koje je izgubio. Nije
bilo loše što se učenja tiče.
Bio je ovo poslijednji u nizu Jesenskih vikend-turnira goa u Velikoj Gorici. Slijedeće subote je na redu Veliki jesenski koji se boduje za EGF-rating. Igra se također u Centru, a početak je u 09:00. Navalimo škvadro na EGF-rating bodove
Izvjestio bl. Muradenu.


Post je objavljen 10.12.2005. u 20:01 sati.