Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/teafromtheblock

Marketing

Zimska škola o europskim integracijama

Image hosted by Photobucket.com

ISPA, SAPARD, Phare, Sokrates, Youth, screening, lobiranje, ugovori, opća načela EU, struktura, institucije...

Zvuči poznato? Znate o čemu se tu radi? Imate mišljenje o ulasku Hrvatske u EU i o EU općenito?

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (www.mei.hr) u suradnji s Hanns Seidel Stiftungom organiziralo je Zimsku školu o europskim integracijama. Takve se zimske i ljetne škole organiziraju za učenike osnovnih i srednjih škola, te za studente fakulteta društvenih znanosti sa svih hrvatskih sveučilišta. Svaki put u drugom gradu polaznici tijekom četiri dana sudjeluju na predavanjima, radionicama i raznim diskusijama vezanim uz EU.

Ali, što je s ostalima? Smatrate li da su građani dovoljno informirani? Jesu li informacije svima dovoljno dostupne?

A sad glavno pitanje: stvarate li mišljenja i stavove uvijek na temelju znanja i činjenica ili se ponekad uhvatite da donosite svoj sud o nečemu bez kvalitetnih informacija i argumenata?

Ako vam se ova tema učinila preozbiljnom, a volite inteligentne humoristične animacije i zanima vas multikulturalizam, možete pogledati kratku animaciju o tome kako Talijani doživljavaju sebe u odnosu na neke druge građane EU. Možda se neki od vas i prepoznaju! :)

Jučer sam mailom primila odličnu igru na temu EU u Power Pointu koju sam također htjela linkati, ali ne znam kako! Ako ste jako znatiželjni mogu vam je poslati mailom, moj mail je tea-hr@vip.hr, a ako znate kako ju mogu linkati - pišite!

Image hosted by Photobucket.com

Post je objavljen 10.12.2005. u 19:10 sati.