Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dasampostar

Marketing

Sloboda izražavanja

Riječki gimnazijalac dobio ukor pred isključenje (mislio sam da se to zove opomena pred isključenje) zbog toga što je na svom blogu pisao nešto o - profesorima. Više o tome možete pročitati - ovdje.

Nisam proučavao slučaj, na blog sam samo virnuo... Ako je riječ o vrijeđanju njih kao osoba, onda škola vjerojatno treba nešto poduzeti... Ali ako je slučaj takav - a ne bi me iznenadilo - da je učenik kažnjen zato što se uopće išta usudio napisati o profesorima, onda je to jako problematično.

Uopće ne idealiziram ni učenike ni profesore. Ni o jednima ni o drugima načelno ne mislim odviše dobro, iako ne mislim ni odveć loše. (Iako i ne mislim - puno. Jer što bih mislio o učenicima? Ili o profesorima? Svatko je osoba za sebe i svakog, čini mi se da to nije neka revolucionarna ideja, treba promatrati posebno. Ne mislim o nekom učeniku ili nekoj učenici kao o učenicima, kao o članu/članici čopora, nego kao o individui. Ili barem nastojim. Tako je i s profesorima.)

Uglavnom, ne želim se sada ja tu raspisati u raznim smjerovima, jer ovo bi ipak trebao biti blog učenica i učenika... - ovo sam počeo pisati zato što mislim da ova tema treba biti primijećena i treba razmisliti o njoj.

Za kraj, ako niste vidjeli, na prijateljskom blogu likvidacija1000.talenata.blog.hr nalazi se jedan tekst, otprilike, o meni o kojem ni na trenutak nisam pomislio da nije u redu da bude objavljen. Jer mislim da i nemam pravo to pomisliti!

nezanimame


P.S.: Jeste li uočili izvrstan blog jedne gimnazijalke: The Flapper Girl?

P.S.2.: Evo, naknadno sam pažljivo pročitao taj tekst o profesorima. Nevjerojatno... Učenici međusobno sigurno govore puno gore stvari nego što piše ovaj Riječanin. Zapravo, taj Riječanin napisao je nekoliko problematičnih stvari, a ostalo je zanimljivo i na trenutke vrlo duhovito. Mislim da se stvar mogla riješiti tako da se učenik ispriča zato što je uvrijedio (a pretpostavljam da jest) jednog profesora (najviše 2-3), jer je to učinio javno, i gotova stvar.

Post je objavljen 10.12.2005. u 18:17 sati.