Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Karamarko preko Ive Farčića i Joze Grgića došao do Gotovine koji je imao i putovnicu reda malteških vitezova


Bogme je 45 lines, zahvaljujući blogerici BlogistiKi, bio prvi medij koji je dao ključne podatke o Jozi Grgiću, (Mate Bašić za 45 lines dopisuje da ga u Australiji - Sydneyu, zovu i Laurie), tipu koji je Gotovini donio 12. 000 eura gotovine, i preko kojeg su (kako navode mnogi izvori) tajne službe došle do najtraženijeg hrvatskog haškog bjegunca:

I taj isti Jozo Grgić (Laurie) je prije fijaska sa pagerima u Hrvatskoj, navodno i opeljesio Poljsku u istom poslu...I cini se da nikome nije nista morao odgovarati kad mu je HRT dala da otkupi taj dio firme koji je inace pripadao "Odašiljačima i vezama" od kojih je i pocela bilo kakva pagerska komunikacija (namijenjena prvotno za komunikaciju unutar same tvrtke). Zanimljivo.... (BlogistiKa 09.12.2005. 15:58)


Ponosan sam na suradnike 45 lines!

U međuvremenu, iz drugih izvora doznajem da je Jozo Grgić, ranije bio više blizak sa Dunjom Zlojić Gotovina i s odvjetnikom Ivom Farčićem, nego sa Antom Gotovinom.

Kako sam neki dan napisao Tomislav Karamarko sreo se pred nekoliko mjeseci s Gotovinim odvjetnikom Ivom Farčićem. Osobe iz uhićenikove blizine sumnjaju da se iz tog susreta izrodilo uhićenje na Kanarima.

Zato smatram da je Dubravko Merlić trebao više inzistirati da mu Ante Roso otkrije do kojih je spoznaja došao Odbor za analizu uhićenja.

Priča o tome da je Gotovina boravio svugdje samo ne u Hrvatskoj jer mu je putovnica na ime Kristijan Horvat bila ispečatirana od Kine do Mauricijusa ne drži vodu iz nekoliko razloga. Ne kaže se da je većina tih pečata nastala u vrijeme kad je i Carla Del Ponte rekla da je napustivši Hrvatsku boravio u inozemstvu, dakle, njaranije od početka rujna o.g. U zadnja tri mjeseca mogao je stvarno proputovati čitav svijet što ne znači da je prethodno boravio u Hrvatskoj. Nadalje, tom je putovnicom mogao putovati i netko drugi da se zavara trag.

El Pais danas, prema Hini, piše da je Gotovina uza se imao i drugu putovnicu na ime Stjepan Seničičić. Moj prijepodnevni izvor napominje da se radilo o putovnici reda malteških vitezova i da je glasila na ime Stjepan Senečić.

Putovnicu reda malteških, vitezova, gle zanimljivosti ima i Hrvoje Petrač. E sad, jesu li Petrač i Gotovina slučajno imali istog falsifikatora putovnica ili je to još jedan dokaz njihova ortakluka, nadam se da ćemo doznati uskoro.

P.S. Dužan sam jedan odgovor kolegi blogeru kemiterapiji.

Dragi Kemo,

ako me ne vara pamćenje, Dostojevski je negdje napisao da je stvarnost ponekad fantastičnija od mašte. Moje se čitavo aktivističko nagnuće sastoji u tome da želim ispisivati stvarnost, koliko god se ona činila obavještajnom, fantastičnom...

Možda je moj problem i u tome što sam odgojen staromodno, na Dostojevskom, umjesto, primjereno mojoj generaciji na Ianu Flemingu. Priznajem da ni filmove o Jamesu Bondu nisam gledao na vrijeme. Gledam upravo ovih dana jedan reprizni ciklus na tu temu, jer nemam pametnijeg posla dok mi dijete spava.

Post na koji ste reagirali nastao je uglavnom na revoltu spram gaženja običnih ljudi kakav je Dragutin Frančišković, kojeg su Igor Allborgheti, Gordan Malić i Mark Cigoj izručili kakvoj osvetničkoj ruci koja bi naplatila Gotovinino uhićenje. Znate li Kemo da je Jutarnji list pred mjesec i nešto s Dragom Frančiškovićem napravila intervju na temu njemačke tjeralice za Josipom Perkovićem. Intervju nije izišao, ali je autor obećao da će tražiti da ga se objavi čim se ta tema iznovi.

Dao je Dragu na gornju temu intervju i Slobodnoj Dalmaciji. Kako mu je rekla tajnica u dopisništvu Slobodne Dalmacije, šef dopisništva Davor Krile je odbio razgovor uz obrazloženje da se Frančišković ništa novo nije rekao.

Danas Davor Krile ima razgovor u Slobodnoj s njenim vlasnikom Ninoslavom Pavićem koji kaže da je u kontaktu s premijerom Sanaderom, ali da ovaj od njega nije tražio ništa osim podrške putu u EU, s čim se i Pavić složio. Dodao je suvlasnik EPH da ni premijer ni ministri s kojima kontaktiraju on, njegovi direktori i urednici ne vrše na njih nikakve političke pritiske.
Možda netko na nekom nižim razinama vlasti vrši pritisak na njegove novinare, Bože moj, ne zna on.

Dragi Kemo, hvala na prijedlogu, ali još se ne mislim prešaltati na umjetničku slobodu izražavanja. Zadovoljan sam i ovom novinarskom, koliko god me skupo koštala, za sad.


Post je objavljen 10.12.2005. u 16:20 sati.