Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/paor

Marketing

Pogled na stanje svinjogojstva u USA

Slobodni prijevod by Paor s http://www.agriculture.com

Prošlog proljeća, poslije godine poznate po profitima u svinjogojstvu, naglo je povećan broj krmača uvedenih u intezivnu proizvodnju. Znači, tri miliona svinjskih jedinica više na tržištu aktivira crveno svjetlo upozorenja - strahuju proizvođači.
Evo što pokazuju brojke:
20 najvećih proizvođača u USA imaju 140700 krmača više nego lani. Od tog broja, 61200 krmača su apsolutno povećanje, a ostatak je već bio u proizvodnji u raznim oblicima.
Više od polovice tog povećanja, oko 34000 krmača, dolazi sa postojećih farmi gdje se uzgajivači uključuju u proizvodnju tek od praseta - pa nadalje. Npr. Iowa Select Farms je zahvaljujuću toj tendenciji povećala broj krmača za 20000.
20 najvećih već imaju nove farme na crtaćim pločama, kao i nove akvizicije. Pored toga nastaju nove proizvodne jedinice na srednjem zapadu, poneke veličine i 64000 krmača, a koje su izgrađene od strane manjih nezavisnih uzgajivača.
Sve to ne prouzrokuje posebni nivo panike, ali doista, moguće zasićenje tržišta svinjetinom je potencijalna opasnost.

Mogu li prerađivačke tvornice preraditi toliku svinjetinu?
Nove tvornice će pomoći...

TriumpJoseph, Missouri: Po kapacitetu je sposobna da zakolje 1000 svinja na sat ili oko 4 mil. godišnje. Triump je u vlasništvu 5 najvećih proizvođača u USA: Christensen Farms, The Hanor Company, New Fashion Pork, TriOak Foods, and Eichelberger Farms. Šesti vlasnik je Allied Producers' Cooperative, grupa nezavisnih proizvođača iz Iowa, Nebraska, Kansas, and Minnesota. Tvornica je uspješna zato što se pridržava "tri C", kaže Bob Christensen, vlasnik Christensen Farms, Sleepy Eye, Minnesota. "Capacity, capital, and commitment." (kapacitet, kapital, odlučnost).
Broj krmača u Triumph vlasništvu je 351350kom....

-12 najvećih u USA:


Post je objavljen 09.12.2005. u 21:57 sati.