Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Stiže i vikend-go-zanimacija (Go-problem broj 77.)

Kao točkice u nizu dani se nižu.
Crtam novi problem iz zbirke od tisuću raznih, a ovaj što na redu jest, čudan mi je nešto. Što je autor htio njime reči? Nešto me muči, jer sve je u toj zbirci kineskih hijeroglifa, a ja baš viješt tome nisam. Vidim onaj neki znak za 'crni', a to znači da crni igra prvi. Dalje su neke črčkarije, koje nisu kao one kada bijeli treba pasti. Zagledam se malo bolje, a priznati moram da sam i rješenje pogledao, da vidio bih u ćemu je problem. Pa sam na kraju sve skupa sabrao i odlučio Vama napisati ovako.
Crni igra prvi i pogledajte što najbolje može uraditi. A sada drugim riječima: 'Pazite crni tu nešto može uraditi. Što?' A sada i trećim riječima: Može li crni nešto spasiti od onoga što mu izgleda pada ili možda zarobiti nešto bijelome, za što taj misli da mu nemože pasti.' E, pa baš sam se zmislil! Škvadro, tu na tome tragu je i rješenje.
Lovro, ti koji ovo sigurno gledaš, pogleč dobro. Vidiš ono crno slovo T od kamenčića? E, to možda crni može spasiti, ali bijeli mora igrati dobro. Nemoj sada brljati za bijeloga, a crnome sve najbolje što vidiš. Budi fer prema obje strane. Možda ne vidiš kak se taj T može zarobiti i bijeli se uvijek obrani. To je u redu, jer ako bijeli baš hoće to zarobiti, nemožeš mu ništa. Ali budi ti sada mustra. Nek bijeli zarobi taj crni T, a ti, koji si u problemu crni, zaprijeti mu tako, da mu zarobiš neke kamenčiće, za koje to njemu nije niti u peti. Kužiš? Ajde Lovro, pa se u utorak čujemo o tome. Vredi?
Striček Okeco ti buš sigurno nekaj videl.
Za one koji bi htjeli igrati prave partije na pravom turniru ili ih samo gledati sutra u subotu 10. 12. je redovni Jesenski vikend go-turnir u Velikoj Gorici u Centru u Zagrebačkoj 90. Počinje u 10:30.
Svima ostalima, a i njima, sve najbolje i nice weekend bl. Muradenu


Post je objavljen 09.12.2005. u 13:17 sati.