Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

13. turnir go-sekcije 'Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica' – 08. 12. 2005.

Prelazim cestu Sisak – Zagreb što kroz Goricu prelazi. Vidim tamo od Centra iz mraka dvije siluete se pojavljuju i pred mene. Jedan vidmo šepa, a drugi direkt na mene. Filip. Odmah mi uzima vrečicu i ode naprijed, a ja polako sa šepajućim Adilom.
'Što si to uradio Adile? Tučnjava, auto, pad....?', pitam ja odmah njega.
'Natjeravao sam se i ozljedio, a i srce me nešto boli. Tri puta sam s hitnom išao u bolnicu.'
'Moraš se čuvati, Adile. Što će ti sada djevojka reči?'. Nasmije se samo Adil. Dobričina što s vremena na vrijeme uđe u neke probleme. Voli bicikle, a koji puta i previše. Morati će malo usporiti. Go mu je ovdje i sada dobar prijatelj.
U hodniku nakon ulaza čekaju još i Ivica i Adnen. Sva četvorica su nekada bili u Centru, pa sada dolaze na go i prisjećaju se prijašnjih dana, pa i pomažu u radu. Ovdje ih računamo kao vanjske i igraju izvan konkurencije učenika Centra. Na taj se način sačuvaju diplome za tri najuspješnija u Centru, da im ovi stariji to ne pokupe, a i njima treba dati zasluženo. Ipak je to, gledano kroz igru, zajednička igra.
Filip se odmah prihvatio pripremanja garnitura. Ja mogu početi zapisivati one koji namjeravaju danas sudjelovati u natjecanju. Sve je to već uhodana procedura.
Predrag viče: 'Neme prvoga!', što zanči da ga prvoga pišem u tablicu. Obično se natječu tko će biti ispred pisan. Sve je nekakovo natjecanje.
Igrali smo, kao i skoro uvijek, atari-go na pločama 9x9.
Pogledajmo sada redoslijed nakon današnjih nadmetanja.

Adil Karupović 22. kyu, 13 bodova i sos 57
1. Marina Šimag 7. interna kategorija, 11 bodova i sos 58
Adnen Karupović 25. kyu, 10 bodova i sos 64
2. Predrag Nišević 7. interna kategorija, 9 bodova i sos 50
Ivica Sever 5. interna kategorija, 8 bodova i sos 58
3. Jakov Sudar 7. interna kategorija, 8 bodova i sos 47
4. Mario Krznarević 2. interna kategorija, 8 bodova i sos 37
5. Božidar Solga 7. interna kategorija, 7 bodova i sos 37
6. Anto Stipić 6. interna kategorija, 6 bodova i sos 59
7. Ana Pavleković 7. interna kategorija, 6 bodova i sos 48
8. Fabijan Budek 6. interna kategorija, 6 bodova i sos 31
Filip Galeković 25. kyu, 5 bodova i sos 45
9. Damir Horvat 2. interna kategorija, 5 bodova i sos 35
10. Jasmin Zendeli 4. interna kategorija, 4 boda i sos 38
11. Tomislav Gegeš 3. interna kategorija, 2 boda i sos 45
Nove kategorije: 3. interna kategorija: Mario Krznarević
Dvojbe nije bilo već i na startu. Adil da ne bude prvi, pa to bi bilo iznenađenje. Njegovi protivnici pred partije samo uzdahnu i krenu za ploču protiv njega kao da idu na stratište. Nerješeno je odigrao samo s bratom Adnenom. Prije oko dvije godine, kada su obojica bili štičenici Centra, je Adnen bio uspješniji. U međuvremenu Adil je više sebe dao gou i ovo je rezultat.
Marina je kao i obično bila svoja. Igra ona usput i neku svoju igru. Kada svi već započnu svoje partije ona redovno radi nešto drugo i ne mari. Ja je obično upozorim da treba krenuti s partijom, da bi turnir normalno išao dalje. Kao da želi da je posebno upozoravam. Nakon toga nekako, kao da se joj baš i neda, krene i počinje. I sve tako, malo pomalo nakupila je hrpu bodova i bila odmah iza Adila, a to znači prva među štičenicima Centra.
Adnen bi bio drugi, ali ga je u predzadnjem kolu pobjedila Marina i oduzela to vrijedno mjesto.
Predrag puno toga razumije i dobro igra. Vidim da je i učljiv. Ne radi greške na koje sam ga upozorio. Sada već čuva prostore za završno obračunavanje. Na kraju je drugi od štičenika Centra.
Ivica je izgubio od Adila, Adnena i Predraga, ali je ipak na kraju vrlo dobar peti.
Treći od štičenika Centra je bio Jakov. Pita on mene na kraju: 'Kada ću morati zarobljavati osam kamenčića?'. Ja njemu da dalje ne idemo nego da bi trebao doći igrati za kyu u subotu. Na to se razljutio i nezadovoljan otišao. Večina se ljuti tako da se više ništa ne može ni reči. Demontrativno se okrenu i odjuri. U tome je najveći majstor Darko Badovinac.
Mario je bio vrlo dobar sedmi. Napreduje u kategoriji.
Posebno što sam zapazio je nekoliko Damirovih pobjeda. On je do sada skoro sve gubio. Slagao bi kamenčiće gledajući okolo. Često bi ga morao upozoravati: 'Damire, pa ti si na potezu.' Sjednem uz njega i pratim što radi, a on često lijepo odigra. Brani kamenčiće, ali u napadu ne pazi, pa propusti puno dobrih zarobljavanja. Ide ipak to malo po malo. Pohvalih ga: 'Ide to tebi. Još malo pa češ biti ko tvoj brat Srečko.' Jaka je i njegova seka Božena. Nema je jer je bila na nekoj operaciji i kaže Damir da će slijedeći puta doći.
Lijepo smo se naigrali odigravši sedam rundi. I opet, kada sam sređivao rezultate i pisao diplome, pod vodstvom Filipa sve bijaše pospremljeno.
Ovaj puta uzima vrečice i pravac kući. Lijepa šetnjica od oko pola sata polaganog hoda. Uživam tako osvježavajući tragove u svojim mislima. Lijepi su to trenitci.
Do slijedećeg četvrtka ovdje bl.Muradenu


Post je objavljen 09.12.2005. u 12:26 sati.