Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ob

Marketing

Gotovo


Gotovina i demokracija


Svi pišu o Gotovini, pa bih trebao i ja? Ma šta ja znam , nije mi nekako to prioritetna tema. No dobro, aktuelna je , to sigurno , pa možda reći svoje mišljenje, ako nikome , a ono samom sebi.

Svakako to je kraj jednog perioda, ovog društva. Žao mi je tog pustolova Gotovine, jer sam u duši i ja pustolov, ali svaka pustolovina ima svoj kraj. Vjerovatno je on heroj. Moguće da mu u Hagu dokažu i da je zločinac ( po nekim svojim kriterijima), ali za ovo duštvo je sigurno to kraj jednog perioda. Idemo dalje! Gdje ? Živi bili pa vidili gdje ćemo.

Ja idem u Zagreb.Danas odrađujem zadnji radni dan dvotjednog radnog bloka , a sutra je Konvencija DC-a u Zg. Eto , to je neki moj doprinos davanju smjera , ili pokušaju davanja smjera društvenom kretanju Lijepe Naše; aktivnost u pol. stranci. Pokušavam doprinjeti razvoju demokracije i onoga dobroga u njoj . To bi bilo; sloboda izbora ( birati i biti biran),
Višestranačje, vlast u mandatima, pravna država, medijska pokrivenost društ. pol života, transparentnost financija,...

Vrijeme mira je ono koje pogoduje razvoju demokracije. Vrijeme rata je za junaštva , heroje i avanturiste. Vrijeme rata je za povjesne udžbenike, za vojne akademije koje će proučavati sjajne vojne akcije tipa 'Oluja'.

Rat smo preživjeli, sada treba živjeti u miru.






Post je objavljen 09.12.2005. u 11:52 sati.