Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blogomobil

Marketing

BAJADERA

Najprije zdravstveno izvješće: moj bubani nožni prstić je zacijelio. Mala slatka košćica je pravilno zarasla i ja ću za koji dan ponovo u pohode najomiljenijoj ljubavnici – cesti. I, kao pravi ljubavnik koji se vraća svojoj željenoj dragoj, neću silaziti s nje nekoliko idućih mjeseci.
Gazit ću je i zgaziti. Dok će ona izvoditi najdraže mi melodije, zavodljivo plešući.
Baš kao prava bajadera.

GLAZBENI ŠVEDSKI STOL
A moj Mićko, to jest novinar Večernjaka Miljenko Mitrović - koji me neki dan onako lijepo predstavio čitalačkoj sportskoj publici kao mogućeg olimpijca u atletskoj disciplini 50 km hodanja – priredio mi je u Komediji Nike Pavlovića još jedno iznenađenje: pravu bajaderu!
Poslije kolinja s nenadmašnim šarmerom Dreletom, dakle pravim komičarskim gurmanom Davorom Dretarom, i Galovićevih suhomesnatih specijaliteta - kojih se ne bi zastidio ni najbolji poznavatelj suhomesnate umjetnosti Branko Uvodić – i to još u društvu prave ljepotice Nine Palinkaš, kojom me je počastio Vlado Sviben, dakle poslije tih hranidbenih svečanosti, pomislio sam da Mićkov poziv znači opet neko krkanje.
I bilo je.
Srećom samo duhovno krkanje koje je priredio jedan od najboljih svjetskih stručnjaka za scensko gibanje s pjevanjem i plesom – Vlado Štefančić.
Tu je svečanost za oči, uši i sva ostala ćutila nazvao – Bajadera.
A bajadera je, ako niste znali, indijska obredna plesačica i pjevačica.
Ova je Štefančićeva Bajadera izbor najljepših operetnih arija trojice najboljih i najpoznatijih operetnih stručnjaka – Straussa/ Kalmana/ Lehara.
Pravi glazbeni švedski stol!

VRHUNSKA PREDSTAVA VRHUNSKOGA ANSAMBLA
Dobro, zna se da zagrebačka Komedija njeguje glazbeni scenski izraz. Tu sam uživao u sjajnim operetama i mjuziklima u izvedbi pravih glazbenih čarobnjaka. Zato sam se osjećao posebno počašćen i privilegiran kad me Mićko uveo u gledalište i tako mi omogućio da prisustvujem generalnom pokusu još jedne Štefančićeve scenske čarolije.
Šišmiš, Straussov potpourri, Zemlja smiješka, Kneginja čardaša, Grofica Marica, Bajadera, Jedna noć u Veneciji... na jednom mjestu u jednoj predstavi!
Da čovjek ne povjeruje!
Najljepše operetne arije u izvedbi pjevačke elite: S. Bagarić, L. Marak, Z. Antonić, T. Stipića, M. Đurana, Đ. Stipaničeva, V. Baloga, B. Pavlenića, Komedijina Zbora i Baleta to može uprizoriti samo majstor najvećeg scenskog kalibra - Vlado Štefančić.
A sve to ima i jedan slatki dodatak, onaj Krašev.
Naime, sponzor ovog scenskog glazbenog spektakla je najslađa tvornica na svijetu – Kraš. Darko Radišić, slatki šef slatkog Kraševa marketinga, odlučio je da u ovom najveselijem mjesecu svih mogućih darivanja počasti ljubitelje lijepe glazbe vrhunskim ostvarenjima.

BAJADERA SANDRA
Vlado Štefančić omogućio mi je da fotnem nekoliko fotografija baš na sceni.
Motao sam se među Komedijim ansamblom, fotao, ali mi fotosi nisu baš uspjeli. Na sceni se sve zbiva u nevjerojatnom ritmu, a rasvjeta baš i nije bila pogodna. Naime, bila je radna. Nastojat ću sve popraviti u petak, na premijeri.
Poslije pokusa, uživao sam u ugodnom društvu i pravom sarajevskom čavrljanju s lomiteljicom jadnih muških srdašaca, ljupkom Sandrom Bagarić, nenadmašnom sarajevskom šarmericom.
Iz te žene naprosto frca ona prirodna ženstvenost koja od nas slabih muškaraca čini dragovoljne i sretne robove. Osjećao sam se kao medo pred košnicom punom ženskog meda.
Bio je mrak. Samo su njene oči svijetlile.
Na trenutak se u meni probudio pravi muškarac.
Tako mi Kraševe Sandre, oprostite – Bajadere!

Post je objavljen 07.12.2005. u 05:05 sati.