Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Tko je Gjurin "Izvjestni Tolj"?


Moj dragi, stalni suradnik Gjuro, podsjetio me jučer na "izvjestnog Tolja" koji da je napustio glavno savjetničko mjesto kod Nine Pavića i prešao u konkurentsku Styriju za koordinatora za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, te Srbiju i Crnu goru.

Istu je vijest objavio i Nacional, samo su, čini mi se, pogrešno napisali da se čovjek zove Ivan. Naime, teško je da bi mogla postojati dva Ivana Tolja: jedan katoličko-socijalni poeta i Tuđmanov šef IPD-a za "Oluju", i drugi, strateški medijski direktor, bivši fratar, blizak BND-u, rođak s Dolančevima (kako ga opisuje Gjuro u nekim svojima komentarima). Odnosno, sasvim je isključeno da je pjesnik general Ivan Tolj, bio Pavićev savjetnik, a sad koordinira za Styriju.

Jedna struja mišljenja u hrvatskom obavještajnom suterenu načula je da je "izvjestni Tolj" blizak klanu Turić-Sulić, što bi trebalo značiti, da je višestruko povezan s aktualnim šefom POA-e Tomislavom Karamarkom.

Ostaje nam samo istražiti lakša pitanja, poput otkriti kako je direktoru Tolju ime, te tragom Gjurinih i naputaka iz obavještajnog suterena, propitati mogući spiritualno-obavještajni background njegova djelovanja.

I možda još jednu suterensku dilemu: igraju li Tolj i Karamarko i dalje u istom timu?

Post je objavljen 07.12.2005. u 01:59 sati.