Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cooharica

Marketing

Zapeceno punjeno povrce

Obicno prva stvar koju napravim nakon sto se ujutro probudim je sjedanje za kopmjuter.
Redom provjerim vijesti na nasim dobrim portalima, bacim pogled u mailbox i nakraju moj i vase blogove, da vidim sta se kome desava :)
Nekada me cekaju lijepe i smjesne (nekada zujim kao kod Torm-a), a nekada jako jako tuzne (poslovna, jos jednom moja iskrena sucut) stvari, sve u svemu, uvijek se nesto dogadja i tako mi je lakse proci proces odmaranja od spavanja, jer ne znam zasto ali uvijek se probudim umoran.

Nakon par sati ucenja ide popodnevni posjet portalima. Obicno uobicajno, malo svadje, krvi, zanimljivosti, srece i tako, ali danas. Danas je prvih nekoliko vjesti spadalo pod crnu kroniku.
Krvavi obracun u Zagrebu, nastavak smrti bebe, srednjoskolac u Makarskoj, pad zrakoplova u Iranu, dvije bombe u policijskoj stanici u Iraku, napad samoubojice u Izraelu, 7 napada ETA-e po Spanjolskoj itd.

(pauza od 10 min jer stvarno sam ostao bez teksta)

Covjek se pita, kamo ovo sve ide.

Posto ne zelim negativne misli i emocije kada netko dodje na moj blog, jer ste ovo danas sve vec culi i vidjeli bilo tu ili tam negdje, odmah cu vas razveseliti sa jednim receptom iz jedne stare Mile. Radjen je vec nekoliko puta, a svaki put je sve bolji jer se uvijek kombinira.

Prvo treba pripremiti povrce.
Papriku prepolovite na pola i ocistite unutrasnjost od kostica i svega.
Patlidjan prepolivite na pola i izdubite. Nemojte to bacati jer ce vam trebati za kasnije.
Rajcici samo odrezite vrh i njezno izdubite zlicom (po receptu ide rajcica, ali meni je finije bez nje pa neka bude kako tko voli).
Ovo sto je ostalo od patlidjana i rajcice narezite na sitne kockice i to je prvi dio posla. Sada smjesa za punjenje.
Drugi dio je dinstanje. Prvo na luku i malo ulja (margarina, maslaca) dinstate mljeveno meso (ovisno o kolicini povrca, sami odredite kolicinu mesa) pa nakon nekog vremena dodajte i kockice patlidjana i rajcice, jer njima treba manje vremena pa idu kasnije. Sve zacinite (sol, papar, vegeta, kotamy cesnjak i sol :D tko sta voli). Meso i povrce ce pustiti vodu koja ce pokupiti skoro sav zacin na sebe pa malo krckajte da dio vode ispari i da se sve fino upije i nasafta i...ma razumijete sto zelim reci :D
Sada sa tom smjesom napunite izdubljeno povrce, stavite u tepsiju (protvan ili kako se vec kaze) i u pecnicu da se fino zapece. Ne zaboravite malo podmazati tepsiju da se ne zaljepi povrce, ali stvarno malo. Pecnica je pritom ugrijana na recimo 180 (+/- 10 do 20 ovisno o tome kako vam vec pecina radi :D vi ju najbolje poznate).
Prilog po zelji i to je to.

Eh sada varijacije na temu :D...najbolje mi je bez rajcice (onda je nema niti u smjesi pa mozete onda sitno narezati koji papriku posto je do sada nije bilo u smjesi), a na povrce nakon sto je vec sve poslagano u tepsiju mozete staviti malo speka ili naribati sira da se fino rastopi ili oboje. njammm :D
Mozete i u smjesu dodati i sampinjona, ali njih posebno dinstajte jer pustaju stvarno puno vode ili pomijesajte sa ostalim i budite strpljivi.
Rajcicu radje pripremim na salatu. Isto izdubim, a ovo sto je izdubljeno narezem na kockice, vodu bacim, pomjesam sa feta sirom (isto narezan na kockice), zacinim kotamy cesnjakom (oprezno sa njim jer ima soli, a feta je slana), dodam acceto balsamico, maslinovo ulje i dobro promjesam i sa tim napunim rajcice. Stavim ih u frizider da se ohlade i posluzim uz jelo.
Mozete dinstati i sa malo vina. Kako god vam srce zeli. Jos jedom ponavljam, kuhanje nema granica!!!!!

dobar tek vam zelim

promjena imena :D

Post je objavljen 21.05.2006. u 17:54 sati.