Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

11. turnir go-sekcije O. Š. 'Jurja Habdelića' Velika Gorica – 05. 12. 2005.

Ovdje postepeno zašivljava sustav igre u dva dijela. Prvi školski sat rada go-sekcije se igra atari-go kada igraju početnici. Nekako većina odlazi poslije toga sata. Neki putuju, neki odčlze na športsku, neki moraju kući. Na drugi sat dolaze stariji igrači goa. Oni su u višim razredima, pa im nastava kasnije završava.
Prvi sat se igra na maloj ploči, a sistem igre ovisi o broju učenika koji dođu. Kod manjeg broja igraju svak sa svaki, a kod većeg švicarski sistem.
Drugi sat je na redu go na ploči 13x13.
Pogledajmo krajnji redoslijed u natjecanju internih kategorija u prvom satu igre. Igrao se atari-go uz uvjet za pobjedu po broju zarobljenih kamenčića prema kategorijama natjecatelja.

1. Mario Stanišić 3.a razred, 1. interna kategorija, 13 bodova i sos 41
2. Dominik Pavlić 3.a razred, 2. interna kategorija, 8 bodova i sos 44
3. Mario Kalisar 5.c razred, 2. interna kategorija, 8 bodova i sos 32
4. Ivan Zlodi 5.c razred, 1. interna kategorija, 6 bodova i sos 16
5. Tomislav Povrženić 4.a razred, 1. interna kategorija, 4 boda i sos 61
6. Goran Četković 5.c razred, 1. interna kategorija, 4 boda i sos 29
7. Josip Markušić 5.c razred, 1. interna kategorija, 3 boda i sos 25
8. Petra Knežević 4.a razred, 1. interna kategorija, bez boda i sos 55
Nove kategorije:
3. interna kategorija: Mario Stanišić, Dominik Pavlić i Mario Kalisar
2. interna kategorija: Ivan Zlodi
Startala je četvorka: Petra, Tomislav, Dominik i Mario Stanić. Igrali su svak sa svakim. Kada stigoše do kraja dolaze Josip, Goran, Ivan i Mario Kalisar. Poslije odigrana tri kola, koliko je dovoljno da odigra četvorka svak sa svakim, nastavlja se u proširenom sastavu po švicarskom sistemu izbora parova. Mogući su i ponovljeni susreti među prvom četvorkom.
Mario Stanišić je briljirao. Od mogućih 14 ostvario je 13 bodova. Ovaj rezultat, a i prikazana igra, donijeli su mu napredovanje u kategoriji, ali ne za jedan već za dva kyua. Dominik i Mario Kalisar su bili do njega na kraju, ali sa zaostatkom od pet bodova. Oni napreduju za jedan kyu, pa su sada kao i Mario Stanišić u 3. internoj kategoriji. Napreduje i Ivan Zlodi i to u 2. internu kategoriju. Nije igrao cijelo vrijeme, ali je pokazao dovoljno za napredovanje.
Pogledajmo krajnji redoslijed u natjecanju u gou na ploči 13x13. Igrali su svak sa svakim uz prednost razlikom u kategorijama podjeljenoj sa 3.
1. Antonio Pavlović 20. kyu, 3 boda
2. Filip Klarić 11. kyu, 2 boda
3. Josip Štajdohar 25. kyu, 1 bod
4. Tin Gregurek 6. interna kategorija, bez boda
U prvi mah je izgledalo da s ovom skupinom neće biti natjecanja. U početku je tu bila trojka: Ante Marić, Dominik Pavlić i Antonio Pavlović. Krenuo sam s njima igrati partije istovremeno. S Anteom i Dominikom sam igrao atari-go, a sa Antoniom go na 13x13. Taman se razigrasmo kada stižu Josip Štajdohar i Tin Gregurek. Oni uvijek dolaze u paru. Stvorili se uvjet za neko natjecanje. Taman prije nego krenusmo svak sa svakim, dolazi Filip Klarić iz Kvaternika i bude četvorka na turniru.
Igrali su go na 13x13 ali uz prednosti po razlici u kategorijama podjeljenoj sa 3. Očekivala se pobjeda Filipa, ali ga je Antonio iznenadio uz tri prednosna kamenčića. Tako je Antonio uvjerljivo prvi. Filipu ostade tek drugo mjesto. Prijatelji i konkurenti Josip i Tin odigrali pobjedom Josipa.
Svi se razišli i ostajemo u učionici Filip i ja. Ne da se Filipu kući. Pita me za partiju na 13x13. I odigrasmo jednu sa četiri prednosna kamenčića. Iako sam mu dosta prostora poništio oprao me sa 9,5 razlike. Ide to Filipu.
U Habdeliću smo ponovo slijedeći ponedjeljak u isto vrijeme.
bl. Muradenu

Post je objavljen 06.12.2005. u 09:35 sati.