Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorkovidovic

Marketing

Stotine malih gostiju Siska

Danas je nekoliko stotina mladih ljudi, dobrim povodima posjetilo Sisak. Bio sam u prigodi pozdraviti ih i zaželjeti im dobrodošlicu. Jutros je započeo plivački turnir «Sisak mali» za djecu od 5 do 10 godina. 331 sudionik plus roditelji i treneri iz svih dijelova Hrvatske, te iz susjedne Slovenije. Mjesto događanja: Bazen. Prisjećam se ljete iz moga djetinjstva , kada se svake godine u Sisku utapalo dvoje-troje djece. A sda već 15 godina, na sreću niti jedno. Valjda i zato što u našoj školi za neplivače baš svako dijete nauči plivati. Ulaganje u izgradnju bazena i njegovo održavanje, ako ni zbog čega, onda zbog toga predstavlja doista dobro ulaganje.Sjajno je bilo danas gledati tu djecu, motiviranu, istovremeno zaigranu i ozbiljnu.Dobar je i povod ovog takmičenje. Ono se održava kad i tisuće sličnih u svijetu, sa oko milijun sudionika, a sav se prihod uplaćuje za djecu podsaharske Afrike. Igra, sport i solidarnost. Dobro je biti dio toga svijeta!
A poslije podne su započeli 14. susreti hrvatskih plesnih ansambala. Čak 31 plesna amaterska skupina, sa oko 500 sudionika iz Medulina, Pule,Zagreba, Čakovca, Siska, Splita, Bedekovčine, Virovitice, Požege, Koprivnice, Trbovlja, Kranja, Rijeke, Varaždina, Osijeka, Makarske, Hvara, Slavonskog Broda, Pazina i Novigrada. I opet ozbiljnost i zaigranost. Kostimi, glazba, koreografija, maštovitost. Baš lijepa smotra. Pokušavam zamisliti kako toj djeci izgleda naš Sisak: lijep, ružan, mračan, dosadan, zanimljiv, mali,...Vjerojatno će to ovisiti o mnogo čemu. Nadam se da će im Sisak ostati u lijepom sjećanju i da će poželjeti ponovno doći u njega, opet nekim dobrim povodom.
A mi odrasli? Pa i mi se u međuvremenu igramo! Neki malo prljavo plešu svoj dirty dances. A bome pokušavaju i podvodno faulirati!


Post je objavljen 03.12.2005. u 22:18 sati.