Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/paor

Marketing

Pola jutra voćnjaka nitko neće u besplatan najam!


Iz "Glasa Slavonije"

VALPOVČANIN JOZO LEKO IZNAJMLJUJE VOĆNJAK S 380 STABALA AJDARED JABUKA

VALPOVO - U sedamdesetoj godini, valpovački umirovljenik i veliki zaljubljenik u voćarstvo Jozo Leko odlučio se na nadasve čudan potez i još neobičniju ponudu - besplatno davanje u najam voćnjaka koji je sam zasadio prije deset godina i koji je u odličnom stanju! Zvuči nevjerojatno, ali unatoč njegovom traganju nitko mu se dosad nije javio da želi besplatno preuzeti u najam njegov voćnjak?!
Još uvijek pomalo u nevjerici, jer su se samo dvije osobe došle zanimati za njegovu ponudu i poslije odustale, Leko kaže kako mu je voćnjak u neposrednoj blizini Metlinaca, na površini od pola hektara, prava dragocjenost, za koju se deset godina brinuo pravom roditeljskom brigom i stoga ga ne želi povjeriti nekom u koga ne može biti siguran.
"Svih 380 stabala ajdared jabuka zasadili smo sami, bdjeli nad njima i pazili da se sve u ovom voćnjaku, od orezivanja do prskanja, berbe i košenja, učini na vrijeme. Nagrada za naš trud bio nam je prosječan urod od šest do sedam tona jabuka godišnje, na kojima smo čisto zarađivali oko 10.000 kuna", otkriva nam poznati valpovački voćar, ali i povrtlar koji je prije dvije godine uzgojio megaprimjerke jabuka i rajčica, teških nekoliko kilograma. Na žalost, sedmo desetljeće života i sve veće teškoće i ograničenja u obavljanju zahtjevnih voćarskih poslova, u kojima mu više nije imao tko pomagati, natjerali su Jozu na nimalo laku odluku - da voćnjak da u najam.
"Prodaja nikako nije dolazila u obzir, jer mislim da se od voćnjaka ne bih mogao rastati. Stoga sam odlučio da bi najbolje rješenje bilo dati ga nekom znalcu koji će se za njega brinuti na isti način kao što sam ja to dosad činio. Zauzvrat tražim jedino nekoliko gajbi jabuka, uz koje ćemo se tijekom zimskih mjeseci supruga i ja prisjećati dana i sati koje smo provodili u svom voćnjaku...", sjetno kaže Leko.

Autor: L.ANIČIĆ

Image Hosted by ImageShack.us
- iz "Večernjeg lista"

Post je objavljen 02.12.2005. u 20:54 sati.