Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

12. turnir go-sekcije 'Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica' – 01. 12. 2005.

I ovaj puta nas je bilo dvanaestoro. Dočekali su me Adil i Adnen. Ivice i Filipa nije bilo. Odigrali smo šest kola natjecanja.
Igrali smo, kao i skoro uvijek, atari-go na pločama 9x9.
Pogledajmo sada redoslijed nakon današnjih nadmetanja.

Adil Karupović 22. kyu, 10 bodova i sos 35
Adnen Karupović 25. kyu, 9 bodova i sos 43
1. Božidar Solga 7. interna kategorija, 7 bodova i sos 45
2. Marina Šimag 7. interna kategorija, 7 bodova i sos 43
3. Predrag Nišević 7. interna kategorija, 7 bodova i sos 36
4. Ana Pavleković 6. interna kategorija, 7 bodova i sos 33
5. Jakov Sudar 7. interna kategorija, 7 bodova i sos 29
6. Fabijan Budek 6. interna kategorija, 6 bodova i sos 26
7. Monika Riđanec 25. kyu, 5 bodova i sos 39
8. Darko Badovinac 7. interna kategorija, 5 bodova i sos 34
9. Tomislav Gegeš 3. interna kategorija, 2 boda i sos 30
10. Damir Horvat 2. interna kategorija, bez bodova i sos 39
Nove kategorije: 7. interna kategorija: Ana Pavleković
Situacija već uobičajena. Prvi je Adil, a drugi Adnen. Start je slutio na neke izmjene. U susretu braće Karupoveć ovaj je puta pobjedio Adnen u obje partije. Nakon toga u pet preostalih kola Adnen je odigrao s troje nerješene razultate 1:1, a Adil pobjeđuje sve koji mu postadoše protivnici. Tako Adil na kraju prestiže brata i osvaja turnir.
Božidar ne igra često,a li klada igra to su redovno dobri rezultati. Ovaj je puta bio najbolji u konkurenciji učenika Centra. Bilo ih je na kraju petoro sa po sedam bodova i razvrstavanje je bilo po sos-bodovima među njima. Božidar je imao najjače protivnike i treći je na turniru. Odmah iza njega je Marina sa dva sos-boda manje. Četvrti je Predrag. Navedeno troje osvaja diplome za prva tri mjesta među učenicima Centra. Sedam bodova ima i Ana, koja je današnjim rezultatom konačno prešla u 7. internu kategoriju. Pita na kraju Jakov da li će dobiti diplomu? Kažem mu da neće, a on: 'Zakaj, pa i ja imam sedam pobjeda?'. Slijedi objašnjavanje, ali unaprijed znam da od toga velike koristi neće biti, jer okus neke nepravde nije moguće otkloniti.
Fabijan je sa šest bodova osmi, Monika i Darko sa pet su deveta i deseti. Očekivao sam da će Darko stvarati probleme. Taj sitni dječarac ima toliki glas i vječno se buni i to bez obzira je li u pravu ili nije. Hiper aktivnost je za njega preblag izraz. Igra u zadnjem kolu s Jaovom i gubi obje partije. Protestira, ali nije u pravu. Kaže mi da ću morati zapisati rezultat 1:1. Izgubio je i kažem mu da ne može tako. 'E, napisati ćete 1:1 ili ću vam ja sve ovo potrgati.' Znam ja da će uraditi rusvaj i odmah se okrećem i kratko njemu: 'Idem ja po Franca.' Franc je noćni dežurni, dobar čovjek, ali strog. Darko je odmah ko bubica. Ipak je na kraju, nakon proglašenja demonstrativno otišao udarivši vratima. Za njega je to normala.
Mali Damir i dalje bez pobjeda. Nekako je cijelo vrijeme zainteresiran za sve osim za go. A Tomi Gegeš. To je najveći Dinamov navijač u Gorici. I ovdje je bio sa dinamovim šalom. Pitam ga za tekme. Ni jednu on ne propušta.
Dok sam izračunavao rezultate i redoslijed i pisao i dijelio diplome, Adil i Adnen pokupšiše garniture spremiše moje vrečice i pospremiše sve što je trebalo.
Otišao sam u noć mokroga snijega.
Do slijedeće srijede ovdje bl.Muradenu


Post je objavljen 02.12.2005. u 15:12 sati.