Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ob

Marketing

Predgovor ' Čudima'



Oral Roberts je nezaobilasna figura kršćanstva prošlog stoljeća. Prije svega onoga protestantskog i karizmatskog u SAD-u, ali svojim dugovječnim životom i onim što je ostalo iza tog plodonosnog djelovanja, i daleko šire.
Njegov život i služba su bili rasadnik i/ili točka iz koje se račvaju nove grane, mladog stabla. Do Oral Robertsa kao da se ide jednim smjerom a od njega odlazi s pet , od kojih je svaki dobar , na svoj način. Njegovim životom i službom dolazi do multiplikacije drugih značajnih službenika i službenica Božjih!
U svom predgovoru prvotnoga izdanja Oral Roberts , kaže da svaki put kada primi od Boga neko čudo po Isusu Kristu , da je toliko uzbuđen, da bi mogao vikati, plakati ili poletjeti...Uz sve to , hvala Bogu , Oral je napisao i ovu knjigu.
Oral Roberts je napisao mnoštvo knjiga ( deseci naslova) i cjelokupan njegov rad je značajan po mnogočemu. No toliko malo se zna o njemu u Hrvatskoj, i ne znam da li je uopće prevedana na hrvatski jezik ijedna njegova knjiga. Karizmatski pokret u kršćanstvu danas ( i protestantskom i katoličkom ) je na slabim temeljima ako u njega nisu ugrađene spoznaje o načelima , životu i djelu Oral Robertsa. Mnoga upitna učenja , tj. neki teološki naglasci karizmatske prakse , su nastala iz lošeg balansa nekih biblijskih principa. Oral je u svom životu zapravo bio izvor isticanja tih principa ; Oral ih je naglasio, ali je imao i dobar balans istih. To je prvi razlog rada na ovom projektu.
Drugi razlog za rad na prevođenju ove knjige je u našim svakidašnjim potrebama ; u teškim materijalnim uvjetima ; u narazvijenoj demokraciji; u ovim poratnim vremenima u Hrvatskoj, a i drugim zemljama bivše Jugoslavije. Prije svega mislim na četiri Republike gdje je hrvatski jezik razumljiv , pa makar zbog toga što je vrlo sličan srpskom.
Gotovo bi rekli da nam treba čudo da izađemo iz svih teškoća u kojima se kao pojedinci, obitelji, crkve i narodi nalazimo.

I TREBA NAM !

A Bog nam ovdje pokazuje kako da dođemo do tih čuda .
Pa onda primimo ta čuda , koje On ima za nas .







Post je objavljen 01.12.2005. u 23:28 sati.