Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/misica

Marketing

KREPA MI "POGLED U SVIT"

Nisam baš toliko zaboravna da zaboravim na pisanje bloga, a ni na vas koji mi ga pročitate. Nego mi je crka kompjuter. Ajme tuge moje i žalosti kad mi se to taj dan dogodilo. Doduše, bilo je to i za očekivat od njega. Već dosta dugo ima kako mi je prvo crka jedan dio RAM-a i onda je jadan moj kompić radio samo na 128 MB memorije. A kako je radio, kojom brzinom i voljom, to je već strava i za prisjetit se. Za otvorit neki dokument trebalo je ponekad čekat i po 5 minuta. Užas. Ali je makar radio. I onda kako ja živim u selendri di je nestanak struje sasvim normalan, stvarno je pravo čudo kako je i ovoliko izdrža. Nabavila sam ja za njega i UPS ne bi li mu tako produžila vijek trajanja i života kad struja svako malo radi neke škerce, ali eto, jednog dana ni taj UPS nije uspio spasit situaciju.
A počelo je ovako:
- dignem se ujutro, sredim sebe, Mišicu i sve šta triba po kući i upalim makinju. Nestane struje u kući, ali moj UPS drži upaljen kompjuter dok ja sve ne pozatvaram i ne ugasim ga. Sredim ja to tako prvi put i čekam da dođe struja. I dođe struja, ja opet upalim kompjuter, pregledavam šta ima na netu, forumu, blogu kad opet pi-pi UPS. Asti majke, opet je nestalo struje. I opet brže bolje zatvaraj sve i gasi ga. Ali jadan UPS se isto nešto zbunija, nije izdržao svojih 15 minuta nego možda nekih 3-4 i ugasi se. Čekam ja povratak struje, upalim mog vjernog prijatelja i otkrijem kako on meni i nije baš tako vjeran prijatelj. Ne radi. Ustvari radi on kao on, ali mu pali windowsi. Ajme meni muko moja, šta sad. Probaj ovako, probaj onako, ma ništa ne pomaže. resetira se sam od sebe i nikako podignit windowsw. Joj koji mi se grč napravio u želucu. Tugo moja, izgasim ga, obavijestim brata šta mi se dogodilo, ali mi ni on ne može pomoć na daljinu. I da stvar bude gora, dogodi se usrid miseca kad mi financijska strana ne dozvoljava baš neki izdatak za popravak.
Fino se pomirim u roku odma sa situacijom, sidnem pored kompjutera, razmontiram sve šta treba razmontirat i spremim mu "mozak" za odnit na popravak. Nazovem i firmu koja ih popravlja i raspitam se o cijenama nove memorije i dizanja windowsa. Ukupno 600 kn. Dobro, skupit ću ja i tih 600kn ali ne odma. I da ne duljim, 2 tjedna se nismo družili, brat kupio memoriju u Splitu di je puno jeftinije nego ovdje, došao, sredio stvar i sve super. I evo ga radi ko munja. Sad mi je jedino malo čudno kako je brz :-) Još ostaje samo da ga brat formatira i da mi stavi skroz nove windowsw. Prelazimo na xp professional.
Mišica je super. Hoda i trče na sve strane. Svima je dala neka svoja imena. Pomalo i govori. Kiša u zadnje vrime stalno pada, ali nije hladno. Ja odgledala sve serije koje sam snimila. Umisto da navečer zgubidanim na netu, lipo bi se uvalila u krevet, daljinski u ruke i gledaj serije kojih je bilo snimljeno na 4 kazete od 4 sata :-) Nisam je puno ni slikavala jer nisam mogla ni slike skidat, pa evo samo da je malo vidite.
Kad definitivno brat uljudi kompjuter onda ću pročitat sve vaše postove koje sam propustila. Baš mi se lipo vratit i vidit da ste svi veseli i zdravi :-)




Post je objavljen 01.12.2005. u 10:04 sati.