Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/domoljubni

Marketing

Planet Zemlja

Houra i dečki su je htjeli zaustaviti, Michael Jackson izliječiti, asteroidi su joj prijetili, Superman joj je okrenuo rotaciju, a mi smo pomislili kako bi je bilo dobro uništiti. Ne bezveze gubiti vrijeme na ratove, međusobna istrebljenja i te dosadne stvari. Lijepo je kulturno učiniti bivšom. E, sad, kako?





Nakon višednevnog vijećanja, konzultiranja stručnih knjiga (sigurno niste znali da postoji znanost geodestrukcija), pronašli smo deset najučinkovitijih načina, koje smo odlučili velikodušno podijeliti s vama. Ukoliko netko upotrijebi jedan od navedenih načina, nemojte nas kriviti, mi smo samo bili radoznali te znanstveno orijentirani. Uostalom, kome ćete se žaliti?





Pustiti da se sama uništi



Metoda se zasniva na odmaranju i nikakvoj aktivnosti, barem kada je u pitanju uništenje planeta. Sve se bazira na ideji da će se 200.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.00 0.000.000.000.000 atoma koji izgrađuju Zemlju odjednom raspasti i krenuti u daljnji život svaki za sebe. Proučavanjem mrava, koji su kao i atomi mali i ima ih puno, utvrdili smo da oni često jurcaju okolo naokolo. Pa ako mogu mravi, mogu valjda i atomi. K tome, mravi imaju kraljicu, a atomi ne. Metoda nije baš znanstveno utemeljena, ali koga briga.



'Ukvarkati' RHIC-om



Za ovu metodu trebate ukrasti RHIC (Relativistic Heavy Ion Collider) koji je smješten u Brookhaven National Laboratory, Long Island, New York. Riječ je o uređaju koji sudara i spaja teške ione, to jest atome kojima je odstranjen zadnji elektronski omotač. Fizičari uglavnom koriste atome zlata, no vi biste iskoristili sve atome na zemlji. Pri procesu koji se u ovom slučaju odvija atomi koji se sudaraju, prolaze jedan kroz drugi, tope se protoni i neutroni, a oslobađaju kvarkovi i gluoni.



Da ne duljimo, jedino što trebate je održavati RHIC dovoljno dugo stabilnim da uništite cijelu Zemlju. Ako vam je stalo, to ćete i učiniti!



Usisati mikroskopskom crnom rupom



Ova je metoda u osnovi vrlo jednostavna i jedino što vam treba je mikroskopska crna rupa. Dovoljno ju je približiti našem planetu i ona će uraditi ostalo. Treba samo imati na umu da crne rupe nisu vječne i da usisavaju ovisno o Hawkingovoj radijaciji. Srednje velikoj crnoj rupi za usisavanje Zemlje treba poprilično vremena, stoga bi bilo dobro da nabavite jednu mase Mt. Everesta, koja će zadanu radnju obaviti u rekordnom roku, jer vrijeme usisa ovisi o masi.



Uništiti reakcijom antimaterije i materije



Svi dobro znate da se Zemlja sastoji od materije, a sigurno su neki od vas čuli i da postoji nešto što se naziva antimaterija. Riječ je o najeksplozivnijoj supstanci, a može se napraviti u malim količinama koristeći veliki ubrzivač čestica (akcelerator). Kako će vama trebati 2.500.000.000.000 tona antimaterije, morali biste napraviti aparaturu kojoj će trebati nešto manje vremena nego standardnom akceleratoru.



Najlakši način bio bi napraviti stroj koji bi 2,5 trilijuna tona prebacio kroz četvrtu dimenziju pretvarajući je tako u antimateriju. Mislite li da se to ne može i da će vam se ljudi rugati, ne odustajte. Smijali su se i Leonardu, sigurno su se smijali i majstoru koji je izmislio kotač… Budite svoji!



Uništiti vakuumskom energijom



Ovo je dosad najzabavnija metoda. Pružit će vam sate i sate smijeha, koji nažalost nećete moći podijeliti s prijateljima jer će svi biti usisani. Ali stvarno je zabavno. Sve što trebate je obična žarulja. Ne mora biti čak niti ispravna.



Znanstvenici tvrde, a na nama je da im vjerujemo, ipak su završili više škola nego mi, da prostor unutar obične žarulje posjeduje dovoljnu količinu vakuumske energije za zagrijavanje do ključanja svih oceana na Zemlji. Što će reći, ima jako puno energije. Na vama je samo da je pravilno iskoristite te uništite Zemlju. Najlakše je napraviti elektranu koja će koristiti tu energiju i onda neka nešto pođe po zlu. Pripazite, jer bi oslobođena energija mogla biti dovoljna i za uništenje Sunca.



Usisati velikom crnom rupom



Sve je isto kao i kod male crne rupe, samo što ćete veliku lakše pronaći. Najbliža nama nalazi se 1600 godina svjetlosti udaljena, u smjeru zviježđa Strijelac, u orbiti V4641. Crne rupe se navodno mogu pronaći po centrima galaksija, a postoje astronomi koji se bave pronalaženjem istih po cijelom svemiru, pa vam ne bi bilo zgorega konzultirati nekog od njih. Nažalost, troškove dostave morate sami platiti, a koliko nam je poznato, cifre su astronomske. No što je nešto para naspram potpunog nestanka Zemlje, zajedno s onim zlim susjedom čiji pas uvijek laje na vas kad se vraćate navečer doma?



Možete pokušati i transportiranje Zemlje. Samo onda postoji opasnost da netko primijeti da spremate psinu…



Iskopati i razbacati svemirom



Ova metoda zahtijeva određeno vrijeme, ali je interesantna, a možete iskoristiti prijatelje i poznanike da vam pomognu. Ono što se od vas očekuje je da kopate zemlju, od površine ka centru, i da komade bacate naokolo. Pripazite samo da komadi koje bacate dosegnu brzinu veću od druge kozmičke brzine, to jest da napuste Zemljino gravitacijsko polje.



To možete napraviti ili koristeći veliki top ili neku vrstu praćke, a možete koristiti i svemirsko dizalo. No kod njega morate nakon podizanja uputiti gromadu u željenom smjeru. U tu svrhu je najbolje angažirati studente jer su navikli raditi za malo para i u svakakvim uvjetima. Preporučujemo studente prometa.



Uništiti u sudaru



Potreban vam je veliki komad stijene i dovoljno jaka praćka koja će ga izbaciti. Kao praćku preporučujemo Mars. Stara zen mudrost kaže da se sve može uništiti. Ali baš sve. Stoga je na vama da pronađete dovoljno veliki asteroid, ubrzate ga do željene brzine i onda pomoću praćke, već spomenuti Mars, ispalite u smjeru Zemlje.



Bilo bi idealno da možete gledati uplašene Zemljane kako bježe naokolo bez mogućnosti da si pomognu. Znaju da se asteroid približava, a ne mogu mu ništa. Nažalost, ako ih želite gledati, morati i vi biti jedan od njih. A čemu onda sav trud, ako nećete uživati u njegovim plodovima?



Pojesti Von Neumannovim strojem



Von Neumannov stroj je bilo kakav stroj koji se može duplicirati koristeći samo sirove materijale od kojih se sastoji. Zato vi napravite jedan od željeza, magnezija, aluminija i silicija, glavnih elemenata od kojih je građena Zemlja i stavite ga u pogon. Najbolje da iskopate dublju rupu i tu ga smjestite. Zavalite se u hlad i uživajte.



Neumi (kako ga od milja možete nazvati) će napraviti brata blizanca kopajući po zemlji. Brat i on će napraviti četiri, pa će četvorka napraviti osam i nekoliko koraka dalje već ih je 1024. I više i

više. Nije bitno koliko je Neumi malen, uskoro će ih biti toliko puno da će bez problema pojesti cijeli planet.



Spržiti Suncem



Dosad smo se bavili izmišljanjem raznih izvora energije koji bi mogli uništiti Zemlju, a na samo nekoliko koraka, točnije 149.599.000 kilometara od nas nalazi se izvor života. Naše Sunce. Bez njega život ne bi bio moguć, ne bi bilo ljudi, životinja, biljaka… Zemlja bi bila jedan prazan, dosadan kamen. Pa nije li onda u redu da njemu pripadne čast uništenja?



Sve što trebate napraviti je pogurati majčicu Zemlju prema Suncu. Nije čak niti potrebno da je dogurate skroz do njega. Već između Venere i Merkura neće biti ničeg živog, još malo i promijenit ćete reljef, a ako želite baš totalnu destrukciju, tih nekoliko koraka neka vam ne padne teško.


Post je objavljen 01.12.2005. u 07:21 sati.