Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/riandworld

Marketing

Sex rules!

Danas je, kao što znamo, 1.prosinca – Međunardni dan borbe protiv AIDS-a.
AIDS već više od dvadeset godina hara našim planetom, o njemu je već sve rečeno i napisano. Zna se da ne napada samo pojedine, rizične grupacije, kao što je to bilo na samom početku. Svi od njega možemo oboljeti, iz jednostavnog razloga što je glavni put prijenosa nezaštićeni spolni odnos.

A seksualnost je motor koji pokreće život. Ma koliko se neki kleli u prakticiranje seksa isključivo u braku i radi prokreacije, drugi pak vezali seks jedino uz ljubav – jedno je sigurno : seksamo se svi! Seks je život, radost, veselje, životna energija. I sve je u seksu dozvoljeno, pod uvjetom da odgovara svim partnerima. I totalno je nebitno je li partner istog ili suprotnog spola, ima li nas u toj igri dvoje, troje ili više.
Seks je igračka poslana čovjeku sa neba, zabava jednako dostupna bogatima i siromašnima. No, on nikada, ama baš nikada ne smije biti prisila i izvor opasnosti.
«Ne» je uvijek i samo ne, ne treba ga nikako drukčije tumačiti. A da bi se otklonila opasnost – od spolno prenosivih bolesti, ali i od neželjene trudnoće, treba se zaštititi.
Neodgovoran je onaj tko igri slučaja ili sudbini prepušta odluku o tome hoće li postati ili ne, roditelj. A budala je onaj tko ne razmišlja o mogućnosti da oboli ili sam prenese neku spolnu bolest, od «bezazlenog» tripera, preko klamidije, sifilisa pa do AIDSA.
A jedino što treba učiniti je potrošiti nekoliko sekundi za navlačenje prezervativa. Crkvenoj anatemi na njemu usprkos.

Zato, nemojmo se previše suzdržavati, jer neuroze kao posljedica seksualne apstinencije mogu napraviti puno zla. Kada nekog poželimo, kada nam netko zapali onu tihu vatricu koja izaziva trnce u grudima, labavost koljena i leptiriće u trbuhu...uzmimo ga! Ne čekajmo znak sa neba da je to ljubav našeg života, ni zvukove svadbenog marša u daljini – seksajmo se! No, neka to ne bude lakomisleno i bez zaštite; sjetimo se AIDS-a!

Dakle, danas vam ne savjetujem – danas vam naređujem : uživajte u sigurnom seksu! To danas mogu, jer mi je rođendan...
Stoga – meni sretan rođendan! A vama svima želim puno, puno dobrog, sigurnog seksa. A ako je uz to i ljubav u zraku – tim bolje!




Post je objavljen 01.12.2005. u 00:20 sati.