Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorkovidovic

Marketing

Amandmani

Jučer cijeli dan u Saboru. Iako nisam imao nikakvih iluzija o mogućnosti da se i jedan od mojih (ili bilo čijih) amandmana prihvati, dobio sam dobru prigodu progovoriti o Sisku, o godinama devastiranja i propadanja, o nebrizi, nezainteresiranosti i sustavnom zapostavljanju ovoga grada. Kako je TV prenosila samo dio rasprave, koja je trajala negdje do 8 navečer, smatram se dužnim reći vam za što sam se zalagao i što sam tražio u mojih 10 amandmana na državni proračun za iduću godinu.
1. Tražio sam barem nešto novca za pasarelu jer je čak i zemljište u vlasništvu HŽ i obrazložio naš zahtjev činjenicom da jedno naselje veličine grada Petrinje ili Metkovića do svog kolodvora mora puzajući ispod vagona. Odgovor: odbija se. Za amndman ne glasuju ni kolegica Roksandić i ni kolega Nenadić iz HDZ.
2. Tražio sam nešto novca za kanalizaciju u Galdovu, te za naselja Odra, Stupno, Praćno, Sela i Greda. Odgovor: odbija se. Za amndman ne glasuju ni kolegica Roksandić i ni kolega Nenadić iz HDZ.
3. Tražio sam novac za pristupnu cestu prema auto-cesti i za Novi kupski most. Kako su ta dva amandmana formalno bila neispravna, povukao sam ih ali sam obrazložio važnost ovih dvaju mostova s pristupnim cestama za grad Sisak.
4. Tražio sam više novca za naše poslovne zone. Odgovor: odbija se. Za amndman ne glasuju ni kolegica Roksandić i ni kolega Nenadić iz HDZ.
5. Tražio sam više novca za dovršetak sportske dvorane uz školu Sela, te za igralište uz O.Š. «22.lipanj», te novac za izgradnju dvorane u Budašavu. Odgovor: odbija se. Za amndman ne glasuju ni kolegica Roksandić ni kolega Nenadić iz HDZ.
6. Tražio sam viiše novca za našu razvojnu agenciju, koja treba ovom poharanom gradu u predstavljanju i privlačenju investitora . Odgovor: odbija se. Za amndman ne glasuju ni kolegica Roksandić i ni kolega Nenadić iz HDZ.
7. Tražio sam pomoć za uređenje romskog naselja u Capraškim poljanama. Odgovor: odbija se. Za amndman ne glasuju ni kolegica Roksandić i ni kolega Nenadić iz HDZ.
8. Tražio sam da MUP krene s izgradnjom nove zgrade Policije, za koju je grad osigurao i zemljište i infrastrukturu, jer i naša policija i naši građani koji joj se obraćaju nemaju normalne uvjete za rad. Odgovor: Bit će, ali kasnije. Za amndman ne glasuju ni kolegica Roksandić i ni kolega Nenadić iz HDZ.
9. Tražio sam i više novaca za razminiranje, jer je jasno da se uz postojeći nećemo razminirati još 50 godina, a mine će odnositi živote i dijelove tijela nevinih ljudi. Naravno da ni tu nisam prošao s amandmanom.

Uz sva ova neprihvaćanja mojih amndmana, mi ćemo graditi i mostove i ceste i pasarele. Nažalost, sporije od onoga što trebamo i hoćemo, ali hoćemo!


Post je objavljen 30.11.2005. u 21:04 sati.