Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Kad se netko "pravi tošom"

Ivi Sanaderu nije dugo trebalo da bi odgovorio Mesiću. Lakonski i demagoški izjavio je „…da se danas neki prave toše…

Pravdajući svoj pokušaj vraćanja duga Austriji za lobiranje o početku pregovora Hrvatske s EU, iznio je da je ustavni sud dosudio da povrat imovine nije moguć samo za hrvatske državljane već da se mora primjenjivati na sve, bez diskriminacije.

Naravno Sanader to sasvim nakaradno tumači i izvrdava činjenice. Namjerno „zaboravlja“ da većina imovine oduzete strancima je regulirana kroz pitanja plaćanja ratne odštete raznim međunarodnim sporazumima koje je potpisala SFRJ, a Republika Hrvatska ih preuzela.

Kad se Sanader toliko poziva na zakon i ustav, zašto onda konačne ne počne i provodit rezoluciju 1096 parlamentarne skupština vijeća Europe kojom se Hrvatska obvezala priznati sve sklopljene ugovore od strane građana ili drugih pravnih osoba SFRJ do 31. 12. 1990.? Provođenje te rezolucije bi recimo značilo vraćanje stanarskog prava svim nositeljima stanarskog prava koji nisu imali prilike otkupiti stan na kojeg su imali stanarsko pravo, a diskriminirajućim zakonom nije im bio omogućen otkup istog.

Netko je dobro rekao neki dan… „Lijepo je što Sanader ima prijatelje u Europi, ali se nadam da ih nema puno

Post je objavljen 29.11.2005. u 09:42 sati.