Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

10. turnir go-sekcije O. Š. 'Jurja Habdelića' Velika Gorica – 28. 11. 2005.

Ovaj puta se okupila uglavnom stara škvadra. Izuzeci su bili Ninov prijatelj iz razreda Jakov, kojem je ovo bilo prvi puta na gou i Petra Knežević koja je igrala nešto malo prošle školske godine. Njih dvoje su trebali zarobljavati po jedan kamenčić za pobjedu. Svi ostali su već na ploči 13x13 igrajući go na prostor.
Došla su i dva gosta ove go-sekcije. To su Filip i Marko iz susjedne škole 'Eugena Kvaternika'. Sa svojim 11. i 12. kyuom kvalitetno su pridonijeli ovom današnjem natjecanju.
U trećem sam se kolu i ja uključio, jer je turnir spao na neparan broj natjecatelja, pa su tako svi imali protivnike.
Atari go se igrao po zadacima za pobjedu u zarobljenim kamenčićima kolika je kategorija, a svi od 12. kyua i jači po 15 zarobljenih kamenčića. Go na 13x13 se igrao uz prednosne kamenčiće, a njihov broj se izračunavao po razlici u kategorijama protivnika podjeljenoj sa 3.
Pogledajmo što se to zbivalo.

1. Matej Zakanj 8. kyu, 10 bodova i sos 38
2. Marko Novak 12. kyu, 10 bodova i sos 36
3. Filip Klarić 11. kyu, 8 bodova i sos 39
4. Nino Horvat 4. interna kategorija, 4 boda i sos 39
5. Tin Gregurek 6. interna kategorija, 2 boda i sos 25
6. Josip Štajdohar 25. kyu, 2 boda i sos 18
7. Petra Knežević 1. interna kategorija, bez boda i sos 22
8. Jakov Ištvanić 1. interna kategorija, bez boda i sos 18
9. Jan Gregurek 6. interna kategorija, bez boda i sos 5
van konkurencije
Mladen Smud 3. dan, 6 bodova i sos 27
Novih kategorija nema.
Mateja je već u drugom kolu iznenadio Filip. Uhvatio je Filip veliki prostor, a Matej nije uspio neutralizirati jedan njegov dio. Bilo je padova Matejevih grupa i Filip je slavio pobjedu. U trećem kolu Matej pobjeđuje drugog predstavnika Kvaternika Marka. U četvrtom razračunavaju Marko i Filip i Marko zaustavlja školskog kolegu. 'Tko će kome, nego svoj svome.' Svaka čast, jer to je športski! Nakon četvrtoga kola Matej, Filip i Marko idu zajedno prema kraju.
U njihovo razračunavanje se upliće Mladen koji je tu da postavi partitet igrača, a ustvari je učitelj goa (moja malenkost). On je van konkurencije za mjesta na turniru, ali se rezultati s njime računaju igračima. U petom kolu je susret Mateja i Mladena uz Mladenovo davanje tri prednosna kamenčića. Zakomplicirala se pozicija i Mladen ide oštro na Mateja i pada mu u tom pristipu poveća grupa. Matej pobjeđuje. U poslijednjem šestom kolu Filip ide na Mladen uz dobivanje četiri prednosna kamena. Mala greška Filipa je koštala partije i tako on otpada iz trojke. Na kraju sa deset bodova ostaju Marko i Matej. Izračunom sos-bodova Matej osvaja turnir. Sačuvao je čast škole domaćina. Marko je tik uz njega.
Nakon nekog vremena pauze Marko se pojavio na jednom od turnira. Znači li to njegov povratak aktivnom igranju goa? Bude li se Kvaternikovci?
U drugom dijelu dolaze Josp i Tin. Jan igra samo jednu partiju, da mu brat Tin ipak ima protivnika u četvrtom kolu. Petra i Jakov su morali ranije otići. Jakov je putnik, ali najavio je svoj dolazak i ubuduće.
Bilo je ovo zanimljivo i za ovaj nivo snage igrača dosta kvalitetan turnirčić na 13x13. Ovdej smo ponovo slijedeći ponedjeljak, a sutra je druženje uz go u Hribaru.
bl. Muradenu


Post je objavljen 29.11.2005. u 09:18 sati.