Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Pokušaj državnog udara?

Stipe Meseić upravo se obratio naciji navodeći da time štiti ustav, a u svezi HDZ-ovog pokušaja proguravanja zakona o povratu imovine Nijemcima koji su napustili Hrvatsku nakon 2. svjetskog rata. Iako je upotrijebio vrlo birane riječi kao što su „ne slažem se s tim zakonom“ i „da bi se tim zakonom napravio presedan“, iz tih riječi vrlo se jasno razaznaje da je ustav grubo prekršen i da bi se možda čak moglo govorit i o tihom državnom udaru, jer je predsjednik republike bio obmanut i izostavljen iz procesa sukreiranja vanjske politike.

Neki dan su Letica i Lončar izjavili u Saboru da je Ivica Račan izdajnik jer je parafirao famozni sporazum Račan – Drnovšek. Račan je na takve optužbe odgovorio da su takve izjave u funkciji HDZ-ove politike. Tada sam mislio da se tu radi o još jednom običnom međustranačkom prepucavanju. No od maloprije postaje vrlo jasno da je takav napad Letice i Lončara stvarno HDZ-ova taktika odvraćanja pažnje od stvarnih problema.

Upravo danas, HDZ na čelu s Ivom Sanaderom pokušava rasprodati Hrvatsku i baciti ju stečaj, jer donošenjem zakona o povratu imovine Nijemcima, javili bi se i Talijani i tko zna tko još sve ne. HDZ naprosto ignorira činjenicu da su sva obeštećenja riješena Osimskim i drugim sporazumima i to u sklopu ratne odštete koju su morale platiti Italija, Austrija i Njemačka kao gubitnici 2. svjetskog rata.

Post je objavljen 28.11.2005. u 20:31 sati.