Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/azhdaja

Marketing

Kara the domoljub

Evo, s obzirom da već dugo nije bilo ništa pametno od mene na blogu, odlučio sam nastaviti u tom tonu, te sam u skladu s tim odabrao i veoma futilnu(TM) temu.
Međutim lajt-motif koji prožima cijelu priču i koji se pojavljuje kao zaključak je sve samo ne futilan, dragi moji Hrvatice i Hrvati.
Moram vam reći kako očekujem da će vam moji zaključci sigurno biti zanimljivi, pogotovo ako ste nacionalno osvješteni kao što i priliči pravim ljudima hrvatima i katolicima.
Otpočnimo dakle sa temom. Radi se o jednoj satiričnoj i veoma karikiranoj izvedbi jednog pehrambenog proizvoda. Možete li pogoditi o čemu je riječ(Čaj iz menze)? Kladim se da nemožete pogoditi (da se radi o čaju... iz menze). Kladim se da ako niste pogledali dalje u tekstu da ni ne slutite (da se radi o čaju iz menze). Kladim se da nemate pojma i da nećete nikad pogoditi.

No dobro, obzirom da nemate nikakve šanse pogoditi, čak ni da pogađate sto godina, otkrit ću vam tajnu. Oćete čuti? Oćete a? E pa radi se o čaju iz menze! Sad kad smo odradili ovomjesečnu dozu napetosti (uh ja sam se ozbiljno oznojio a i oznojena me guza boli od sjedenja na rubu tvrde studentske stolice - one za sjedenje, ne one za premazivanje docimerovih vrata kad te naljuti) možemo se pozabaviti konačno stvarima od interesa.

Dakle čaj. Onaj iz menze. Svi znamo kako je odvratan i kako ga ni žedni mutavi retardirani mudžahedin engleskog porijekla sa fetišem na čaj nebi pio. Međutim ja sad ovdje ne pišem da bi konstatira kako je taj čaj gadan, ono šuga zadnja, namočeno govno iscjeđeno kroz čarapu čistačice iz menze jer to uopće nije poanta ove priče. Ja sam se više htio pozabaviti znanstvenom pozadinom cijele te priče o čaju iz menze na cvjetnom, te njenim domoljubnim implikacijama.

Naime, svaki razuman čovjek koji je pio čaj iz menze na cvjetnom sigurno se u nekom trenutku zapitao: kako li samo uspiju obojati tu vodu od pranja poda u boju koja skroz liči na boju čaja, bez da joj imalo dodaju i oduzmu od okusa. Nakon kraćeg kontempliranja došao sam do jedinog mogućeg logičnog zaključka: da u svemiru, osim zvjezda, planeta, neutrina, quarka i crne tvari postoji i tvar bez mirisa i okusa, tzv. Čaj-Tvar ili skraćeno Čvar, čije postojanje, osim ovog pitanja o čaju iz menze, rasvjetljava i pitanja tzv. nedostajuće mase u svemiru.

Pomnije ispitivanje potvrdilo je moju teoriju, a ispostavilo se da kad se Čvar u pravilnom omjeru pomješa sa vodom od pranja poda, nastaje čaj-iz-menze-na-cjetnom. Činjenica koju su naši briljantni znanstvenici iz menze na cvjetnom, očigledno, naučili jako dobro iskoristiti za opći boljitak. Maestralno, ja kažem. Zli jezici bi sad koješta loše pričali o svemu tome, ali ja to vidim kao priliku da s pravom kažem nešto što sam oduvjek htio reći: Mi Hrvati "šutamo dupe"! Ova priča je samo još jedna potvrda činjenice da kad Hrvat hoće - Hrvat napravi, te samo još jedna u nizu hrvatskih success-story-a. Neznam za vas, al mene ovo saznanje duboko dirnulo u domoljubnom smislu, tako da sad idem plakati na svoj hrvatski krevet i misliti o Hrvatskoj.

Pusa Hrvatice i Hrvati.

--kara iz bunara--

Post je objavljen 25.11.2005. u 21:54 sati.