Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cartmann

Marketing

Show must go on!

Show će se sigurno nastaviti, gdje, ne znamo, ali hoće! Nekoliko minuta prije zatvaranja ovog skraćenog dana možemo reći da će se indexi opet zatvoriti u plusu, i tako označiti još jedan dan rallyja, makar je u jednom trenutku market naglo posustao, sigurno oduzimajući dah mnogim traderima, koji su na tren pomislili – to je to, trebao sam otići jučer. Očito su opet u pitanju igre velikih igrača, al neka nama njih. :) Svakako, da sumiram s uvodom, neizvjesnost se nastavlja, da li je market neopravdano napumpan i hoće li se srušiti nismo doznali ni danas, ali vjerujem da hoćemo u sljedećem tjednu.

Nego, dosta o prošlosti, gledajmo u budućnost

Ponedjeljak

Sve ima svoj početak i kraj, o rađanju je lijepo govoriti, o smrti baš i nije, ali nas to sve čeka (ne, ne pretvaram blog u klasičan ''nitko me neće, idem se ubit, tješite me'' :)), pa tako i naše nasljednike čeka kupovina kovčega, a jedna od najpoznatijih firmi koja proizvodi baš takvu opremu (+ raznu bolničku, krevete, itd..) je Hillenbrand Industries (HB), izlazi s izvješćem u ponedjeljak, navodno će objaviti dobre vijesti, upisati u watch listu.

Utorak

Ja moram priznat da ne gledam bas ni video, pa tako ni DVD-ove, ali oni koji jesu su morali čuti za TiVo (TIVO), proizvodi digitalne videorekordere, sad je jedan od mnogih, ali nekad je bio jedini. Svakako, ne spominjem ga zbog toga, već zato što bi u dogovoru s Appleom trebao ''puniti'' iPod-e raznim video materijalom, što nam znači, ako dogovor bude uspješan i rezultat učinkovit, još bodova na AAPL-e i TIVO kontu, i danas su jurnuli par postotaka (cca. 2%) gore. TIVO vrijedi $5.94, što ga svrstava na sam rub ultra rizične skupine, ali svakako može na watch listu. Jer, imho, prvi juriš je već prošao, neću ući u taj trade. Navodno GOOG kupuje TiVo, hoće li, također bi mogli doznati u ovom tjednu.

Srijeda

Tiffany? Siguran sam da svi znate o čemu se priča, također objavljuje rezultate, ništa spektakularno, makar je prodaja dijamanata navodno povećana za 6%. Dosta toga ovisi hoće li će Thanksgiving shoping ispuniti očekivanja. Simbol je TIF.

Četvrtak

Sigurno ste čuli i za Novell (NOVL), nekada mrežni gigant, danas niti sjena, objavljuje rezultate. Da li je starčić još vitalan ćemo doznati u četvrtak.

Petak

Hladan čelik profit dere...da li je čelik, ili je voda ćemo doznati u petak kad Quanex (NX), prerađivač i proizvođač čelika, karbona i aluminija objavljuje kvartalni rezultat poslovanja.

Post je objavljen 25.11.2005. u 19:19 sati.