Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cartmann

Marketing

Petak, 25.11.2005, part II.


Winter 2005/2006 - fundamental view

Jučer mi stari, zajapuren ko bik i crven ko skuhani rak upada u ured, gledam ga zbunjeno, što je sad mislim se, da nije otkrio kako se nisam zajebavao kad sam rekao da sam svu lovu prebacio na svoj račun u Sloveniju i kako trgujem dionicama.

Ne, nakon što je došao do zraka, vjerovatno je tome pomoglo sko je skinuo šal, pernatu jaknu i vuneni điletin, prostreli me pogledom i kaže "ko je jebemu upalijo grijanje u podrumu u ovu uru?". Bacim pogled na sat, vidim 16.15h, još su svi radnici tamo. Kažem naivno, "ja", baš sam se pitao tko je ugasio grijanje oko 1 ure, nakon što mi je Ana (op.a. tajnica dir. računovodstva) ušla u ured u dugoj jakni i prokomentirala "blago terencima, oni se bar mogu izgubit u kafiću i ugrijat".

Vidim da je ultra ljut, kad je mali problem - urliče, kad je veliki, zblesira, ali ne vidim gdje bi mogao bit problem, i što ja tu mogu biti kriv. U međuvremenu osjetim kako je sve hladnije, i krenem okom tražiti gdje mi je džemper (jes, priznajem krivicu što najčešće za komp. sjedim u potkošulji). Čeprka po registratorima i na stol baci par papira, letimičnim pogledom skužim da su to računi za grijanje, te da je prošlogodišnji bio cca. 40% veći od pretprošlogodišnjeg, a ove godine je plin koji koristi cca. 25% skuplji. Čak sam i doma primjetio da gasi peći nakon što odem iz prostorije na 15min. Židov. :)

Poanta teksta, sirovina za grijanje je ove godine skuplja cca. 30% nego prošle, što ne znači da će se svi prebaciti na deku i maženje, ali velik dio će sigurno potražiti alternativne načine, odnosno jeftinije načine grijanja od plina, struje ili nekog drugog energenta. A u skladu s štednjom na gorivu za grijanje, će najvjerovatnije porasti prodaja zimskih odjevnih artikala. Zaključak - staviti na watch listu!

P.S. danas su započele tradicionalne shoping akcije, pisao sam već o tome u nekoliko prošlih unosa, te naveo što moramo staviti na watch listu, ali nije zgorega ponoviti. Čitam na Yahoo kako je Toshiba laptop na popustu od $350, odnosno košta $370 umjesto prijašnjih $720. Fina shema, makar mi nije baš napeto dočekati zoru isped shoping centra, kako bi uspio ući u isti i kupiti laptop na popustu. :)

Post je objavljen 25.11.2005. u 14:24 sati.