Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

11. turnir go-sekcije 'Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica' – 24. 11. 2005.

Prelazim iz Kumičića Centru. Prelazim Zagrebačku i vidim pred kolnim ulazom u Centar stoji neki čovjek. Debelo je obućen, jer hladno je. Skoro i prođoh, kad vidim; čini mi se poznat nekako. 'O Filipe, umalo te ne prepoznah.' Hvata Filip odmah jednu od vrečica i idemo pravac ulaza u Centar. Sa strane zgrade, gdje su ulazna vrata, čekaju me Adil, Ivica i Adnen. To je cijela škvadra koja ovdje redovno igra četvrtcima, a dolazi iz Kolodvorske. Tamo oni djeluju, ali nisu štičenici. Nekoć bijahu. Iznimka je Adnen, koji je u Samoboru, ali često i kod kuće, pa dolazi s bratom Adilom.
Ulazimo u prostor zanimacije, a Filip odmah kreće na posao. Treba pripremiti garniture. Sve se već zna. Ja vadim rokovnik i počinjem s upisima za natjecanje. Dečki su ovdje, ali cura nema. Valjda ću vidjeti o ćemu se radi. Upisao sam njih deset i krenam s odabirom parova, kad..... Njih dvije važno dolaze i zastaju na vratima prostorije. Mladen, nočni dežurni, imao upozorni razgovor posebice s Marinom. Namjera mu je osigurati radno ozračje. Meni se obraća imenjak i kaže: 'Ako bu z njom kakvih problema samo je pošalji van.' Svi znamo da Marina voli praviti prividan nered u postizanju željenih ciljeva. Dobronamjerna je i uvijek na kraju popusti.
I radila je ekipa zdušno. Bilo je sve u redu mada povremeno dosta glasno. Moglo se dobro raditi
Igrali smo, kao i skoro uvijek, atari-go na pločama 9x9.
Pogledajmo sada redoslijed nakon današnjih nadmetanja.

Adil Karupović 22. kyu 11 bodova i sos 41
Adnen Karupović 25. kyu 8 bodova i sos 43
1. Predrag Nišević 7. interna kategorija, 7 bodova i sos 46
2. Fabijan Budek 5. interna kategorija, 7 bodova i sos 34
3. Ana Pavleković 6. interna kategorija, 7 bodova i sos 33
Ivica Sever 5. interna kategorija, 7 bodova i sos 32
4. Marina Šimag 7. interna kategorija, 6 bodova i sos 44
5. Jasmin Zendeli 4. interna kategorija, 6 bodova i sos 30
6. Anto Stipić 6. interna kategorija, 5 bodova i sos 33
Filip Galeković 4. interna kategorija, 4 boda i sos 27
7. Tomislav Gegeš 3. interna kategorija, 2 boda i sos 32
8. Damir Horvat 2. interna kategorija, 1 bod i sos 31
Nove kategorije: 6. interna kategorija: Fabijan Budek i Ivica Sever
Pa dakle. Adil je ovdje tata-mata. Dođe pobjedi i ode. Sada je redovan i njegov mlađi brat Adnen. Prije oko dveije godine Adil je bio bitno slabiji, ali tijekom tih godina ojačao je i prevladao mlađeg brata. Adnen je bio drugi sa tri pobjede manje. Dvije je zaradio u direktnomn susretu sa starijim bratom.
Najbolje se od učenika Centra plasirao Predrag. Na sedam bodova su bili: Predrag, Fabijan, Ana i Ivica. Dijelili su ih sos-bodovi. Predrag već neko vrijeme skreće pozorniost na sebe. Vrlo je vješt u zarobljavanju kamenčića. Dobro i brzo uočava mogućnosti.
Iza Predraga je bio Fabijan. To je njegov veliki uspjeh. Od plašljivog dječarca evo njega i među pobjednicima. Ovim rezultatom je ostvario i napredovanje u 6. internu kategoriju i nadalje će za pobjedu imati nešto teži zadatak. U gou je kao nagrada često otežavanje okolnosti za pobjedu. Trebati će zarobljavati šest kamenčića umjesto pet kao do sada.
Ana često miroljubivo propušta druge ispred gubeći nepotrebno partije. Ovaj puta je ipak uspjela osvojiti treće mjesto među učenicima Centra i plavu diplomu.
Ostao nam je još Ivica, ali on nije ovdje učenik i igra van konkurencije, ali se svi njegovi rezultati računaju za krajnji redoslije kao i za kategorije. Bio je sveukupno šesti.
Marina je ovaj puta na kraju bila neuobičajeno nisko, tek sedma. Imala je i spor u partiji s Ivicom. Kada joj je Ivica osvojio četiri od pet potrebnih kamenčića za pobjedu i bio pred zarobljavanjem petoga, uradila je situaciju inscenranim problemom i tražila poništenje partije. Da nije ona u pitanju svašta bi pomislio.
Odradili smo šest kola i stiže vrijeme za odlazak. Izračunavam sos-bodove i mjesta na turniru. Pišem diplome. Teta Marina, Filip i ostali slažu garniture i ostavljaju prostor u početnom stanju. Čitam redoslijed od zadnjeg prema prvom mjestu i podjeljujem diplome pobjednicima. Odlazak u noć, jer bez nje nema puta do doma.
Slijedeći četvrtak smo ovdje uz go ponovo.
bl. Muradenu


Post je objavljen 25.11.2005. u 13:28 sati.