Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskoplje

Marketing

35. Kutija šibica

Najava


Kutija šibica malonogometni je turnir s najvećim ugledom i tradicijom u ovom dijelu Europe, na kojega se redovito prijavljuje i veliki broj ekipa s područja BiH.
Veze Uskoplja s ovim turnirom traju od samog njegova osnutka, 1971. godine. Brojni uskopaljski studenti u Zagrebu, među kojima je kroz sve te godine bilo doista vrsnih nogometaša, nastupali su najprije pojedinačno, kao članovi raznih momčadi na ovom turniru, a kasnije gotovo redovito u Kutiji šibica pojavljivala se je momčad uskopaljskih studenata koja je najčešće nosila naziv Raduša 72., koji je ubrzo postao cijenjeno i prepoznatljivo ime među sudjelovateljima ovog, ali i manje poznatog, Uskrsnog turnira.
I prošle godine na Kutiji šibica također je nastupila momčad Uskoplja za koju su igrali Ivo Posavac, Jurica Grubeša, Mario Turić, Vladimir Grubeša, Tomislav Goluska, Ante i Igor Ćerdić-Batarilo, Krešimir Babić i Ilija Pokrajčić. Porazom od ekipe CB «DABA» Vodatel 4:1, ekipa Uskoplja natjecanje je završila već u prvom kolu.
Jubilarno 35. izdanje turnira Kutija šibica održava se od 26. studenog do 29. prosinca ove godine. Nadamo se da će se ovaj put nogometaši iz Uskoplja što drže održati na parketu Kutije šibica.

Post je objavljen 24.11.2005. u 15:00 sati.