Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cartmann

Marketing

Ima tko kristalnu kuglu?

Za posuditi? :)

But while the Fed minutes raised hopes of an end to rate hikes, Richmond Federal Reserve President Jeffrey Lacker told Reuters late Tuesday that it was too soon to declare the Fed's rate increases over, stressing inflation remained a risk amid solid growth.

Iako je FOMC jučer potaknuo nade o skorašnjem pauziranju dizanja interesa, kao što možemo vidjeti, stvari nisu baš onakve "kako se babi snilo". Odnosno, kako sam napisao u prošlom unosu, koji je sigurno, posebno prva verzija, bio jedan od napesimističnijih snapshoota koje se moglo pročiti, nažalost bio i među realnijima. Kamate najvjerovatnije opet idu gore, po 13. put. Hoće li stati? Hoće, samo ne znam kad. Ipak, vjerujem da nema mjesta značajnijem podizanju, ali ni opcija o skorašnjem pauziranju mi također nije realna.

Nakon nekoliko dana upornog rallyja, pogled u povijest nam govori da tad redovito dolazi do korekcije, po mom mišljenju do korekcije će i doći, možda, neki kažu i najvjerovatnije, danas, iako osobno u značajne pomake ne vjerujem, tj. sutra je praznik, ako i bude pomak, biti će na malom volumenu, te brojke neće prikazivati realno stanje. Futuresi su "mixani" što također ukazuje na dan bez značajnih pomaka, iako, kao što već piše, mali volume izravno daje mogućnost, na prvi pogled, velikim promjenama.

Ono što bi moglo uzrokovati nastavak rally-a je pad cijene goriva (-0.54, na $58.30) usprkos tome što vremenska prognoza predviđa zahlađenje i snjeg u sjevernoj US, u išćekivanju izvjšća američkog ministarstva energetike, zakazanog za 17.30h po našem vremenu (10.30am).





Post je objavljen 23.11.2005. u 14:18 sati.