Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Jadranska dopisna go liga – praćenje

Krenuli smo ove godine s Jadranskom dopisnom go ligom. Bliži se kraj prve sezone. Do 31. 12. 2005. trebaju se pozavršavati sve partije prve sezone igranja. Sve je odigrano u jednoj skupini, a natjecatelji su bili podijeljeni po kategornim skupinama, koje su razlikovane po partijama u handicap-sistemu igre. Broj prednosnih kamenova je određivan znatnim umanjenjem u odnosu na puni handicap, a to znači da je broj prednosnih kamenčića manji od stvarne razlike u snazi igrača. Na taj smo način očuvali objektivnost konačnog redoslijeda na tablici.
Jadranska dopisna liga uključuje igrače zemalja uz Jadransko more. Ove sezone igraju igrači iz BiH, Hrvatske, Italije, SiCG i Slovenije uz trenutno 17 natjecatelja. Sveukupno je u ligi igrano ili se još igra 272 partije.
Zbog zahtjevnosti praćenja i točnosti rezultata pokazivala se potreba stvaranja software-a lige. Toga posla se volonterski prihvatio Igor Krtalić iz Osijeka, koji i sam sudjeluje u ligi. Pridružio mu se Damir Kovačević, koji također sudjeluje u ligi. Njih dvojica su odradili pripremne radnje i sada je software postavljen na serveru firme Posluh d.o.o., koja je u vlasništvu najuspješnijeg i najjačeg go-igrača Hrvatske Zorana Mutabžije, koji je time sponzorirao prostor za to.
Dakle, Jadransku dopisnu go ligu možete pratiti na linku koji je ispod naziva lige u ovoj rečenici. Ujedno, link će stalno biti u desnom prozoru bloga pod nazivom 'Jadranska dopisna go liga'.
Link nas vodi na 'Main page' gdje se na lijevoj strani nalaze ostali linkovi u vezi lige.
Link 'Leagues' nas vodi na odabir lige za promatranje. Sada postoji samo Liga 2005. Slijedeće godine će se tu priključiti i slijedeća sezona.
Link 'Players' nas vodi na popis natjecatelja lige uz njihove podatke potrebne za ligu.
Link 'Games' vodi na pregled uz mogućnost odabira gledanja svih partija lige.
Link 'Table' vodi na tablicu lige s trenutnim redoslijedom.
Link 'News' vodi na tekstualni dio na kojem su obavijesti i vijesti vezane uz ligu.
Link 'Forum' je kao i na drugim serverima i software-ima tu za komunikacije.
Štovani prijatelji, imate tu i mogućnost registracije. Preporučam Vam registriranje, jer tako ćete moći pratiti vijesti i sudjelovati u komuniciranju na Forumu.
Ujedno Vas pozivam na uključenje za slijedeću sezonu u ligu. Prijave su moguće na e-mail: mladen.smud@gzaop.hr . Za to je potrebno navesti ime i prezime, kategoriju, mjesto boravka i državu. Zasada su to države uz Jadran, a razmišljamo i o širenju, ali o tom po tom.
Igranje lige se provodi na Dragon go serveru na koji možete također doći linkom u desnom prozoru ovoga bloga.
U praćenju su moguće, u ovoj fazi, još poneke pogreške, koje će se ispraviti u ovom dijelu uhodavanja. Molimo Vas da javite o uočenim nepravilnostima na adrese Igora ili Damira ili Mladena.
Uz želje za zadovoljstva uz još jedan način igranja goa, ili praćenja istog, Vas pozdravlja bl. Muradenu


Post je objavljen 23.11.2005. u 12:53 sati.