Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lipamill

Marketing

Kako se navući...

Sve je krenulo u ovo vrijeme prije godinu dana kad sam radeći u jednom bircu okruženom kladionicama našla 3 povezana zgužvana listića na stolu, rastvorila ih i vidjela da su uplaćeni prije nekih 20 minuta. Znala sam i čiji su, ali se dečko više nije vratio da ih potraži. Spremila sam ih u torbu i odnijela ih doma. Kako nisam imala pojma kako se to provjerava (jer nisam nikad prije toga uplatila listić kad ga nisam znala ispuniti), dala sam tati da to radi. Na prva dva je pao još popodne, a na trećem su bile samo tekme lige prvaka. Kako smo i ja i moj stari trebali ustati prije 5h, otišli smo rano spavati. I ujutro se dignemo, upalimo telku, stari drži listić i govori: "Taj je dečko sve pogodio. Ponesi mu listić."
I tako ja dođem na posao i čekam hoće li se sjetiti da je tu jučer posijao listić i imao sreću što nije završio u smeću. 900kn za 20kn... 14h, taman smjena završava, kad evo njega. Sav izvan sebe. "Jesam li tu izgubio listić? Sve sam pogodio!!!" "Jesi, našla sam ga i imam ga. Dijelimo li popola?" "Naravno!!!" Frend me htio ubit. "Ti si ga našla i tvoj je! Mogao je bolje paziti." Lik je podigao lovu i napravio se lud i nije mi dao ni lipu. Toliko o poštenju.
I sad ja ljutita i ogorčena, jer ne mogu vjerovati da ljudi mogu biti toliko bezobrazni, odlučila sam shvatiti što znači koji broj na ponudi i odigrati svoj prvi listić. Stari je živce izgubio dok mi je objasnio, jer misli ako on nešto kuži da i ostali kuže. Uvjeravala sam ga da sam sigurna da ću dobiti jer sam učinila ispravnu stvar i da ću biti nagrađena. 20 parova, što malih koeficijenata, što dvoznaka, za 10kn. I, nećete vjerovati, uletilo je 500kn! Bila sam sretna kao malo dijete. Cijelu popodnevnu smjenu sam navijala. Onaj isti frend mi se rugao jer "je nemoguće iz prve pogoditi 20 parova pa makar imali i najmanje koeficijente" i nije mi vjerovao dok mu sutradan nisam pokazala. NIsam imala vremena podići dobitak jer sam žurila na vlak pa je on to obavio umjesto mene. Uglavnom, od tog sam se trenutka navukla na tu igru pogađanja.

Našla sam nešto i danas. Ako ćemo samo vjerovati brojevima...

Cardiff - Brighton 1@1,70
Crystal Palace - Coventry 1@1,65
Swansea - Rushden 1.p.1@1,90
Ajax - Sparta 2.p.1@1,75
Barca - Bremen 2.p.@1,75
Manchester Utd - Villarreal 1@1,60

:)Premda mi je totalno sumnjivo to što je prevelika razlika u koeficijentu na x i 2 na tekmi Barca-Bremen jer takvi slučajevi čeeeesto završavaju x-om...nadat ćemo se.


Post je objavljen 22.11.2005. u 13:42 sati.