Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

9. turnir go-sekcije O. Š. 'Jurja Habdelića' Velika Gorica – 21. 11. 2005.

Pala neka kiša na granici snijega. U takovim okolnostima u Zagrebu običnio nastupe problemi u prometu. Do Sopta, gdje čekam bus za Goricu je još išlo nekako, a tada proiblem. Prolaze busovi za Travno, a Gorice nigdje. Hvatam bus za Petrovinu kojim mogu do Velike Mlake, a tamo ću čekati Gorički. Bolje išta, nego ništa. Čekam kod Mlake i dočekam. Dolazim doma, uzimam kamenčiće i ploče za rad i ponovo za bus do škole i opet Gorički. Trebam ići četiri autobusne stanice i pješice nebi stigao na vrijeme. Čekam i sve si mislim da bi bolje bilo pješice. Šaljem SMS-poruku Mateju, da prenese i ostalima da me pričekaju. Ipak dolazi ni ipak stiže na vrijeme, mada na knap.
Pripremio sam pet garnitura za atari-go 9x9 i četiri 13x13 za go. I opet čekam, jer kako je odzvonio početak sata nikoga još nema. Žurim, jurim i sekiram se kaj busa nema i jedva stignem, a sada nikoga nema. Neka, jer ionako sam ovdje da mogućnost igre postoji. Moj red vrijednosti ne mora biti kao u drugih. Sjetih se kakao sam jednom prodavao mladi luk na Dolcu. Proveo sam čitan dan, platio placovinu, a da ni pušleka nisam prodao. Mogao sam, ali nisam.
Upada društvo. Prvo trojica, pa još dvojica, pa evo i Katarine. Pitam je: 'Kaj buš igrala? Kak to da si došla?' Kaže ona meni: 'Došla sam sim da se sakrijem. Tu me niko nebu tražil. Bum igrala.' Nije je bilo na gou više od godinu dana. Čitava ova skupina je odmah najavila da će ostati samo jedan školski sat. Sada znam o ćemu se radi i tempiram igru na jedan školski sat. Svi žele igrati turnir, kako se to već i dolići na gou. Vidim većina je iz petih razreda.
Pogledajmo konačni redoslijed:

1. Katarina Oroši 8.a razred, 6. interna kategorija, 7 bodova i sos 23
2. Mario Kalisar 5.c razred, 1. interna kategorija, 6 bodova i sos 23
3. Antonio Stojnić 3.b razred, 1. interna kategorija, 4 boda i sos 23
4. Josip Markušić 5.c razred, 1. interna kategorija, 4 boda i sos 8
5. Ivan Zlodi 5.c razred, 1. interna kategorija, 3 boda i sos 28
6. Josip Kovačić 5.b razred, 1. interna kategorija, 3 boda i sos 21
7. Andrija Starčević 5.b razred, 1. interna kategorija, 3 boda i sos 16
Nove kategorija: 2. interna kategorija: Mario Kalisar
Katarina je uz tri nerješena susreta 1:1 i dvije pobjede 2:0, pobjedila na turniru. Imala je i najveći zadatak od šest zarobljenih kamenčića za pobjedu nasuproti jednoga u svih drugih, ali to joj nije bitno smetalo. U ovoj igri iskustvo je velika prednost.
Mario je pokazao da je vrlo vješt u zarobljavanju jednoga kamenčića. Osvojio je drugo mjesto i prelazi u jaču 2. internu kategoriju. Ubuduće će on za pobjedu trebati zarobljavati po dva kamenčića.
Andrija je morao ranije otići. Startao je odlično sa tri boda iz dva prva kola, ali kada je izgubio od Maria, odjednom mu se žurilo doma. Na početku na moj upit je kazao da će ostati do kraja sata. Na kraju je na tablici bio poslijednji.
Antonio je i pored odlaska kolo prije kraja bio treći.
Josip Markušić je stigao kasnije. Sistem vođenja natjecaja omogućuje kasniuje ulaske i ranije odlaske, ali uz cijenu manjeg broja bodova zbog manjeg broja odigranih partija. Tako ni Josip nije uspio sakupiti dovoljno bodova za bolje mjesto na tablici. Bio je na kraju četvrti.
Ivan se trudio. To je za pohvalu. Imao je dobar start, kao i samu završnicu. Osvojio je peto mjesto.
Josip Kovačić se također trudio, ali otišao kolo prije kraja zajedno s Antonijem. Tri boda i šesto mjesto su njegovi.
Ode ta grupa i ja opet sam. Dolazi Matej, a i Antonio je tu. Što raditi. Sjedamo za 13x13 i krećem s njima simultano.
Odigrao sam dvije s Antoniom sa po pet prednosti, dvije sa Matejem ravnopravne i jednu s tri prednosti. Stigao je i Filip Klarić iz susjedne škole Eugena Kvaternika. S nime samn igrao jednu sa pet prednosti. On me uspio pobjediti zahvaljući kombinaciji u kutu koja vodi na poznati 'L u kutu'.
Prošao je ponedjeljak s goom u Habdi. Tu sam ponovo slijedeći ponedjeljak.
bl. Muradenu


Post je objavljen 22.11.2005. u 10:24 sati.