Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jelek

Marketing

Pomozimo

Prenosim sa bloga od Bridge:

Dragi moji blogeri! Proslogodisnja humanitarna akcija koju smo pokrenuli bila je zahvaljujuci svima vama veliki uspijeh. Tom je prilikom prikupljeno čak 20 700,22 kn koji su, u novčanim i drugim sredstvima, donirani Udruzi za pomoć osobama s mentalnom retardacijom i tadašnjoj Područnoj školi za djecu s posebnim potrebama. I ove godine, po drugi put kreće Five4Kids! Riječ je o humanitarnoj akciji za djecu s posebnim potrebama u Križevcima. Organizator akcije i ove godine jest križevačka udruga P.O.I.N.T. Cilj akcije je od prikupljenih dobrovoljnih priloga i nenovčanih poklon-paketa pribaviti osamdeset božićnih poklona za djecu s posebnim potrebama o kojima skrbi Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom u Križevcima. Većina te djece polaznici su križevačkog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, registriranog 22. srpnja ove godine.Svi zainteresirani za novčani oblik pomoći ovoj humanitarnoj akciji svoje donacije mogu uplatiti na sljedeći broj žiro-računa: 2402006-1400004747 (opis plaćanja "Five4Kids"). Primatelj uplate je udruga P.O.I.N.T., Tomislavova 33, Križevci. Sve dodatne informacije moguće je dobiti upitom na five4kids@udruga-point.hr.Potencijalni donatori poklon-paketa (igračke, higijenske potrepštine, hrana i slatkiši, i sl.) slobodni su obratiti se izravno u Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, na adresu Matije Gupca 36 u Križevcima. Na istoj adresi djeluje i Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom. Ja vas pozivam da se sa istim zarom kao i lani ukljucite u ovu akciju! Objavite vijest na svom blogu ,linkajte na tekst ,postavite banner i broj ziro racuna na svoj blog i...uplatite tih pet kuna cim prije! Hvala vam unaprijed!

P.S. Čovjek ne može svaki dan učiniti nešto veliko, ali sa sigurnošću može učiniti nešto dobro !



I nadovezujem nešto svoje: za početak pročitajte Bridgein post od 3.11.: Neki novi klinci ili kako sam otvorila javnu kuhinju - http://gipsy.blog.hr/

Ne samo da me rastužilo nego me i strašno prestrašilo. Što se dogodilo sa obitelji kako glavnim utočištem? Što se dogodilo s roditeljima koji se ne brinu za svoju djecu nego ganjaju svoj privlačan izgled, jeep, karijeru i ženske/tipove naokolo? Kakvo je to "napredno" društvo u kojem živimo? Od kuda toliko samodopadnosti i sebičnosti? Kakve su to "duhovne tehnike" probudile i "osvjestile" moderne mamice koje doma ne kuhaju, koje nemaju vremena s djetetom raditi zadaće ili skuhati ručak jer trče od masera do frizera pa usput na autogeni trening gdje ih uče da ne smiju biti žrtve i da se moraju prvenstveno sebi posvetiti. Pitam se je li to dobro opravdanje samih pred sobom za svoje postupke? Puštaju da se za djecu brine ulica, televizija ili možda koji dobronamjeran susjed!!??
Ne kuhaju, ne čiste, zapravo ih nikada ni nema doma! Pa zar nije onda poštenije da uopće nemaju djecu!??
Kakav je postao ovaj svijet u kojem živimo? Zrcalo sebičnih pojedinaca u osvajačkom pohodu na vlastite ciljeve! Svakako ne mjesto na kojem bi se djete dobro osjećalo, mjesto na kojem bi se osjećalo voljeno, zaštićeno!
Hvala svim dobrim ljudima, hvala svim mamam poput Bridge što postoje! Ali dugoročno gledano ako se neke stvari ne promijene ne može ispasti dobro; sutra ćemo dobiti istraumatizirane ljude sa psihičkim problemima, sve više njih, a time isto takvo društvo.
Onog momenta kad shvatimo da je jedini način podmetnut se za drugoga (svoje djete!!!) i da se prema drugima ponašamo onako kako bi htjeli da se oni ponašaju prema nama možda i dospijemo nekamo. Ovako, nikada!


Post je objavljen 22.11.2005. u 07:45 sati.