Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vikend

Marketing

zena sa kamiondzijskim sendvicem

kolega i ja smo se dogovorili da cemo obraditi temu u naslovu, on u poeziji a ja u prozi. posto od naprostog detalja `zena sa kamiondzijskim sendvicem` zasad ne dobivam inspiraciju za pricu, ja cu napisati neki kao esej na to pa cemo poslije vidjeti. zvjezdicama cu oznaciti dijelove koji nisu dio eseja nego su samo preseravanje (heh, ovu foru sa zvjezdicom sam ukrao lebu, samo da se zna). no, esej:

ZENA SA KAMIONDZIJSKIM SENDVICOM

Definicije pojmova:
zena - ljudska bica sa zenskim reproduktivnim organom, vaginom. *Dostupne u svim boljim diskotekama*

kamiondzijski sendvic - sendvic sa debelim slojem salame i dovoljno velik da moras bas jako razjapiti usta da ga pojedes

Povod pisanja :
Jucer je frendica kolegi (u daljnjem tekstu arepo) i meni objasnjavala kako je bila s deckom i kako je u jednom trenutku decko izvadio kamiondzijski sendvic te rekao nesto tipa "ja ovo ne mogu pojesti" na sto je ona rekla "pa dobro, ja cu". Razlog sto je ona ovo nama pisala je bilo nesto tipa da je pola sadrzaja sendvica ispalo van, ali to nije vazno. Cim je ona spomenula da je jela kamiondzijski sendvic, arepo i ja smo poceli odusevljeno ječati dok je arepo rekao "dok si to jela, on te gledao kao bozicu!". sto je istina. onda smo ju obasipali laudama i obavezali se da cemo napisati nesto u cast tome. eto povoda!

Razlog pisanja:
2 su sata ujutro i meni se sad pise. inace u zadnje vrijeme funkcioniram tako da cijeli dan zagrijavam i palim mozak da bi mi do noci bio spreman za razmisljanje. a kad je vrijeme da razmisljam, e onda idem spavati. no pa dobro, sad je subota navecer i ne spava mi se. pise mi se. inace u ovakvom stanju uma saljem poruke nekim ljudima, ali u ovom trenu nemam novaca na mobitelu i mislim da mi ne bi bas sve stalo u 160 znakova. I da, mislim da ce mi kad napisem ovo biti malo lakse opcenito. Lately se mnogo zivciram i napet sam, te ne pisem. Treba mi malo da poludim.


Obrada teme:

Sad se ja pravim kao da znam sta pricam i o cemu cu pisati. Mislim da je vazno prvo napomenuti zasto je super kad cura jede kamiondzijski sendvic. Dakle, mislim da postoji mnogo zena kojima ego to ne bi dozvolio. One misle da, kad razjape usta zbog sendvica, upropastavaju svoj damski imidz te da ispadaju obicne seljancure. Jasna stvar je da su u krivu te da imaju problema s egom. Zensko koje uspije "ispasti seljancura" i nemati problema sa samopouzdanjem nakon toga zasluzuje svaki respekt. To je jedan razlog.

Dakako, postoji i aspekt zasto je bas u ocima tog tipa ona sada super - sendvic postize tu emociju jer je jednostavan simbol. Naime, jako je tesko izazvati emociju u nekome naprostim apstraktnim sranjima. Tipa, kad imas curu u glavi, onda nemas u mozgu neku nakupinu epiteta "lijepa", "duhovita", "pametna", "sisata" nego imas neku sliku po kojoj ti je ta cura posebna. Lijepa, duhovita, pametna, sisata? Pa kad bi tip sad isao (suvise) razmisljati, zakljucio bi da zna puno cura koje su lijepe, duhovite, pametne i sisate. Medutim, kad se tip sjeti slike svoje cure koja jede taj kamiondzijski sendvic, ta obicna banalnost uspije objediniti sve ove kvalitete i ujedno dati nekakvu posebnost curi. Sitnice su te koje izazivaju emocije i vode do neceg generalnog. Cure koje su se meni svidale su, koja slucajnost, bile sisate, pametne te duhovite, ali jebi ga, ja u slici imam glavu a. kako mi salje sliku svojih gej tenisica i kako se duri kad na joyevom testu ispadne kucanica, imam sliku e. koja me zbari i jos mi plati pivu i tako. To je meni onda lijepo, kad se toga sjetim. I one su mi lijepe. Jasno, ove sitnice su samo sitni dijelovi nekog mozaika (bum, koji je ovo kliše :)) kojeg treba slagati duze vrijeme.

Ima jos jedan, a mislim da je to zadnji, aspekt zasto je to s kamiondzijskim sendvicem super. Naime, to je super jer je frendica to napravila - slucajno. Ona nije uzela sendvic s namjerom da zadivi decka ili da napravi bilo kakvu impresiju na njega nego ga je uzela jer je bila gladna. Dojam koji je napravio je bio cista slucajnost, te mislim da njoj uopce nije jasno zasto smo arepo i ja skvičali. A sve sjajne stvari koje netko napravi, sve mi se cini, su slucajne i autor istih nije uopce toga svjestan. Svi mi ucimo da je Newtonu pala jabuka na glavu, da je on rekao "heureka!" i objasnio gravitaciju. Ja pak mislim da je njemu pala ta ideja s gravitacijom na pamet, ali da nije odmah zakljucio kako je upravo otkrio tajnu svemira nego je sutio. smatrali bi ga ludim da je samo tako to pricao. postoji sila u sredistu zemlje koja sve privlaci? jea rajt. newton je sigurno bio nesiguran u to sto je mislio, zato sto svijet nekad zna biti tako razumljivo i jednostavno mjesto, a nekad prkosi svim zakonima logike i fizike. priroda i cjelokupno ljudsko drustvo se znaju u trenutku mijenjati samo da bi nekog zajebali. ali hvala bogu na slucajnostima. slucajnosti i nesvjesne radnje stvaraju sliku o nama. ja osobno ne mogu kontrolirati svoj imidz. super sam nekim ljudima a da nemam pojma sto sam to konkretno napravio da im budem super, te se cak nisam ni trudio. s druge strane, ne vole me ljudi s kojima sam nastojao ostati barem u konkretnim odnosima. mislim da jednostavno covjek nije sposoban da kontrolira te stvari, a neka karma (ili koji vec kurac), koja se pali kad ne razmisljamo na to, to savrseno radi. cudno je to.

zakljucak :
uglavnom, da rezimiram ove bljezgarije koje sam pisao, zene s kamiondzijskim sendvicem su zakon jer nemaju problema s egom, jer su posebne i jer se ne trude biti nesto sto nisu (tj. prirodne su). zato prijo, ako ovo citas, zivjela ti meni! ;)




Post je objavljen 20.11.2005. u 01:43 sati.