Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Odlučno stop svakoj trgovini nedjeljom... osim cvijeću i svijećama

Vlada HDZ-a je čini se odlučila zabraniti rad nedjeljom svima u trgovini. Ili možda ipak s nekim iznimkama… Naime prema neslužbenom prijedlogu (u biti radi se o probnim balonima koji se puste kako bi ispitali situaciju među biračima) dozvolio bi se rad benzinskim pumpama i… prodavačima svijeća i cvijeća!

Dakle crkva sve više i više uzima utjecaja u ovom, kako piše u ustavu, sekularnom društvu, pa tako prema njima ljudi mogu slobodno obavit kupovinu namirnica za vikend radnim danima, ali izgleda da u toj kupovini nije moguće obavit i kupovinu svijeća i cvijeća, pa bi se ta kupovina ipak mogla obavit i nedjeljom. Čini se da su trgovci svijećama i cvijećem građani drugog reda koji nemaju pravo na dan tjednog odmora jer pridonose svetoj misiji duhove obnove Hrvatske. Hoće li se crkva zauzet i za te trgovce?

Na kraju krajeva, nedjelja je dan posta i zašto bi onda netko uopće kupovao hranu nedjeljom. Neka poste i kupuje svijeće koje će masovno paliti na nedjeljnim misama i tako pridonosit duhovnoj obnovi i crkvenom budžetu, koji je tako skroman da nije u stanju ni financirati gradnju više od 5 crkvi godišnje.

Post je objavljen 19.11.2005. u 14:01 sati.