Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

8. turnir go-sekcije O. Š. 'Jurja Habdelića' Velika Gorica – 14. 11. 2005.

U autobusu na putu u Habdelić ni ne primjetih Teu. Kaže: 'Idem s tobom u Habdelić. Autobus za Vukovinu mi ide tek u 7.' U školi već čeka Zvonac. Dolazi i Antonio. U međuvremenu razred za našu aktrivnost je slobodan i ulazimo. Slijedi priprema Garnitura. Zvonac i Tea kreću s prijateljskom partijom na 13x13. Došao je i Antonijo Ivković što počeo je igrati atari-go prije dvije godine, pa odmah po početku stao. S vremena na vrijeme sjete se poneki i vrate se igri ovoj. Već više puta rekoh: 'Važno je da mogućnost postoji.' I Zvonac, i Daniel, a i ja tu smo da bi mogućnost postojala. Odabir je djece.
Bilo je na početku šestoro, a nakon prvoga školskoga sata rada dođoše još i ona dvojica što kao vjetar dolaze, Tin i Josip. Kao da dolaze iz nekog drugog svijeta. Upisujem ih i kažem 'Ali bez ludnice, dečki. Zafrkancije, ludovanje i slično ostaviti vani.' Prihvatiše.
Igrali smo mješovito i to go na 13x13 kyuevi i 4, interene i jače međusobno, a sve partije u kojima je i jedan niža interna kategorija od četvrte, atari-go prema kategoriji. Atari go se igra po dvije partije među protivnicima, jer kraće traju od goa na 13x13. Go na 13x13 se igrao handicap i to prema razlici kategorija podjeljenoj sa 3. Tako to praktično izlazi zanimljivim.
Pogledajmo konačni redoslijed današnjeg natjecanja.

1. Matej Zakanj 8. kyu, 12 bodova i sos 36
2. Filip Klarić 12. kyu, 10 bodova i sos 37
3. Antonio Pavlović 20. kyu, 7 bodova i sos 41
4. Dominik Pavlić 1. interna kategorija, 7 bodova i sos 36
5. Nino Horvat 4. interna kategorija, 4 boda i sos 39
6. Josip Štajdohar 25. kyu, 2 boda i sos 33
7. Tin Gregurek 6. interna kategorija, 2 boda i sos 23
8. Antonijo Ivković 1. interna kategorija, bez bodova i sos 21
Nove kategorija: 2. interna kategorija: Dominik Pavlić
I opet Matej biva bez konkurenata. Sve partije dobiva uvjerljivo i bez obziora na prednosne kamenčiće koje daje svima, a protiv slabijih internih kategorija treba zarobiti 15 kamenčića. Veći broj se ne prakticira zbog duljeg trajanja takovih partija.
Bio je ovdje i Filip Klarić iz susjednog Kvaternika. On je tamo najjači go-igrač. Bila je zanimljiva partija između najjačih igrača dviju škola Mateja iz Habdelića i Filipa iz Kvaternika. Pobjedio je jači Matej.
Antonio je izgubio od dvojice najjačih, a u jednoj ga je iznenadio Dominik, koji mu je uhvatio kamenčić na ko.
Antonijo, onaj sa j, je morao nakon prvoga sata rada sekcije otići. Tin i Josip nisu mogli uraditi značajan rezultat uslijed neigranja u prva dva kola.
Zvonko je ovaj puta imao zadak snimanja rada go-sekcije. Nedostajalo nam je već slikica. Kaže: 'Biti će sada materijala za blog.' Evo već i u ovom postu najnovije jučerašnje slikice pobjednika natjecanja.
Na dtugi sat dolazi Hana. Školska je novinarka, a ujedno i jedna od igračica goa, 25. kyu. Dolazi uraditi reportažu za školski list. Predstavlja nam svoju kolegicu, za koju kaže da je ona njen kompjuter. Otvaraju neku teku u koju kompjuter upisuje neke stvari. Hana razgovara s Matejem, pa potom i sa Filipom. Pada i zajednička fotka na kojoj kompjuter neželi sudjelovati, pa joj pada zadatak slikanja. Na taj način imamo i Zvonca u skupnoj sliki.
Kaže nam na kraju Hana, da će doći slijedeći puta uz bolju pripremu za reportažu.
bl. Muradenu


Post je objavljen 15.11.2005. u 09:40 sati.