Image Hosted by ImageShack.us......::::,isusevolimte.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/isusevolimte

Marketing

::..................Image Hosted by ImageShack.us......::::

Kako možeš upoznati Krista osobno?

Prvo moraš shvatiti da te Bog voli. Rečeno nam je da je Bog toliko volio svijet da nam je dao Isusa Krista (Ivan 3:16). Bog nas toliko voli da nam je dao način na koji možemo doći do Njega. Ali da bismo došli do Njega mi moramo priznati da ga trebamo. Moramo to priznati, jer zbog naše pobune postoji ponor između nas i Njega.
Isus je rekao:''Nego ako se ne obratite, svi ćete slično propasti'' (Luka 13:3). Obraćenje jednostavno znači promjenu misli. Cijeloga života kretao si se u smjeru suprotnome Bogu. Bog teži ostvariti zajedništvo sa tobom. On želi da se okreneš i kreneš prema Njemu. Da, mi moramo priznati pred Bogom da smo grešnici i da želimo promjeniti svoja razmišljanja o Njemu.
Stoga moraš prihvatiti činjenicu da je Isus umro na križu zbog tebe, kako bi On platio tvoj dug prema Bogu.


1.



--------------------------------------------------------------------------------

2. Dug

Drugo, svaki čovjek, i ti i ja, imamo dug grijeha. Dug znači obvezu da nešto ispunimo. Svatko sam za sebe mora platiti taj dug ( ja ne mogu platiti tvoj dug jer imam svoj osobni dug i obratno).
No, koji je to dug prema Bogu?
U poslanici Rimljanima 6:23, Biblija kaže:''Jer plaća za grijeh je smrt.'' Drugim riječima, plaća je nešto što se zaradi. Radeći neki posao ti zaradiš plaću u određenom iznosu kuna. Tako i čineći grijeh zaradiš plaću - smrt, vječnu odvojenost od Boga.
To je jednako pretpostavci da ti duguješ nekome 10 milijuna kuna, a zarađuješ samo 1 kunu na dan. Nema načina kako bi mogao otplatiti sav taj dug. Trebaš nekoga tko će ti pomoći otplatiti tvoj dug. Tako i plaća geijeha ima kobnu poslijedicu - vječnu odvojenost od Boga.


Evo jedne istinite priče koja dobro ilustrira ono što je Isus učinio za nas...

Dok je Nikola II bio car Rusije, jedan je otac dao svoga sina u vojsku nadajući se da će ga vojska naučiti stezi i da će naći svoj put u životu. Među ostalim porocima, mladić je imao slabost prema kockanju, i vojnički mu je život u tome više odmogao nego pomogao.
Njegov posao u vojsci bio je knjigovodstvo. Kako su njegovi kockarski dugovi rasli, on je posuđivao sve više novca iz blagajne da bi platio svoje dugove. Nastavio je i dalje gubiti umjesto dobivati i tonuti sve dublje u dug.
Kad je jedne noći uvidio koliko je taj iznos golem, napisao je preko ruba knjige:''Tako veliki dug, tko to može platiti?'' Zavalio se u stolac s pištoljem u ruci, želeći se prije smrti prisjetiti nekih trenutaka. Dok je razmišljao o svom životu, zadrijemao je.
Te je noći car Nikola II obilazio prednju stražu. Ušavši u knjigovođinu stražarsku kućicu ugledao je usnulog čovjeka sa pištoljem u ruci i otvorenu poslovnu knjigu.
Kad se vojnik u neko doba noći probudio, pogledao je u knjigu i pročitao riječi:''Tako veliki dug, tko to može platiti?'', a ispod toga je pisalo:''U potpunosti isplaćeno - car Nikola II !'' Car Nikola II imao je dovoljno novaca da plati dug.


Dakle, dug je ono što nekome dugujemo. Kazna je ono što zasluženo dobijemo ako ne isplatimo svoj dug ili prekršimo zakon. Prekršimo li zakon o brzini vožnje, kazna će nam biti određena svotom koja je predviđena za taj prekršaj. To je naša kazna, naš dug prema društvu. Ubijem li nekoga, kazna će biti mnogo teža - smrt ili doživotna robija. Što je veći prekršaj, veća je i kazna.

Razlog vječne odvojenosti od Boga jest težina prekršenog zakona - nismo živjeli prema mjerilima savršeno svetoga i savršeno pravednoga Boga.

--------------------------------------------------------------------------------

3. No, tvoj dug je u potpunosti plaćen! I to je radosna vijest...



Zato je Božji Sin postao čovjekom i živio savršenim životom. On nije imao duga, jer nije griješio. Tako je Bog naše dugove, težinu naših grijeha, prenio na Isusa Krista, a Krist je zbog svoje ljubavi prema nama platio naše grijehe umjesto nas - svojim životom. Bog nam stoga može oprostiti i dati nam NOVI ŽIVOT odlučimo li primiti Krista.
''A Bog pokaza svoju ljubav prema nama time što je Krist, dok smo još bili grešnici, umro za nas''
(Rimljanima 5:8).






Zamisli da tvoj prijatelj umire od raka, i da ti zbog ljubavi prema njemu zatražiš od liječnika da posebnom transplatacijom prenese stanice raka iz njegova tijela u tvoje. Što bi se dogodilo? On bi živio, a ti bi umro. Zašto? Zato što je ono što je ugrožavalo njegov život preneseno u tebe. Zato je Krist umro za nas na križu. 2 posl.
Korinćanima 5:21 kaže:''Njega koji je bio bez ikakva grijeha Bog učini mjesto nas grijehom, da mi u Njemu postanemo pravednošću Božjom.''

--------------------------------------------------------------------------------

4. No, samo prihvaćanje grešnosti i Kristove smrti te razumijevanje tog stanja ne dovode nas u zajedništvo s Bogom. TI MORAŠ ODLUČITI. Vječni život je Božji dar za tebe. Želiš li ga primiti?

Biblija kaže:''A onima koji Ga primiše podade moć da postanu djeca Božja.''


Image Hosted by ImageShack.us

Post je objavljen 14.11.2005. u 19:38 sati.