Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/wrunga

Marketing

INTERLIBER I MOČVARA

Dakle, bio sam na Interliberu. To nije osobito korisna informacija, točnije, nije nikakva informacija, budući da se iz naslova posta može zaključiti kako pišem o Interliberu, što bi valjda trebalo podrazumijevati da sam na njemu bio, iako to, ako bolje promislim, i ne mora biti slučaj.
Dakle, Interliber.
Sajam stigoh pohoditi tek u subotu. Nisam primijetio preveliku gužvu. Čini mi se kako su izdavači ove godine u goroj situaciji nego prethodnih, jer su cijene znatno sniženije nego prije.
Tražio sam dvije knjige Viktora Pel(j)evina i pronašao jednu, Vijesti iz Nepala, koju vam srdačno preporučujem. Izdavač romana Omon Ra nije se pojavio na sajmu, te ću tu knjigu potražiti po knjižarama kad stignem, što znači tko zna kad.
Uzeo sam još i Dekameron, Gombrowiczevu Pornografiju i Malićevu Gombrowiczijanu (Gombra je genija!), novi Zajecov roman, Mrkonjićeve Međaše, nove Murakamijeve priče, nagodio se sa Simom Mraovićem i Dudom Profetom za popust i jeftino dobio četiri broja Fantoma slobode, uzeo i Poeziju, novi časopis za, pogodit ćete, poeziju, da vidim na što to liči (dojam prilikom prelistavanja uz točenu Stellu, 05l za 15k, vrlo je povoljan).
To nije sve, ali sad se ne mogu ničega više sjetiti, a lijeno mi je otići u drugu sobu provjeriti spisak.
Sve skupa nešto manje od 1000 kuna, čime sam oborio rekord u omjeru količina/cijena.
Sreo nekoliko finih ljudi, među kojima izdvajam Kemu Mujičića, koji me pitao za Prangera. Svijet je mali i sve je manji. Ponekad se pitam postoji li uopće.

Za one koje zanimaju moji skromni literarni pokušaji, link na novi brižljivo priređeni izvadak iz romana u dovršavanju nalazi se točno ovdje.
A oni koji još uvijek čitaju knjige kao takve u knjižnicama mogu potražiti prethodna izdanja nepotpisanoga, pjesme u zbirkama Ovdje i Područje pojačanog naoblačenja, te priče objedinjene pod naslovom Sve će biti u redu. Budući da će takvih biti malo ili nimalo, i dalje ću sebi ostaviti slobodu da tekstove iz tih knjiga objavljujem ovdje. Lijen, pa eto.


DODATAK:

U srijedu, 20h, Močvari:
Edo Popović, Boro Radaković, Ivana Sajko i Milana Vuković Runjić čitaju i razgovaraju o muškoj i ženskoj književnosti. Možda shvatite ta dva pojma, što meni dosad nije uspjelo. Šteta što je voditelj priredbe, Roman Simić, kulturan i fin, jer mi sve skupa miriše na događaj koji bi se mogao izroditi u nešto bezobrazno. A pivo u Močvari je jeftino, te svi oni koji mi ga nisu platili na Interliberu imaju drugu priliku.

Post je objavljen 15.11.2005. u 01:57 sati.